Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Μαρκόπουλο – Συνελήφθησαν τρεις φυγόποινοι και άλλα δύο άτομα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο Μαρκόπουλο – Συνελήφθησαν τρεις φυγόποινοι και άλλα δύο άτομα

Eπιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν υπερπηδώντας συρμάτινη περίφραξη

Συνελήφθησαν χθες στο Μαρκόπουλο πέντε άτομα, από τους οποίους οι τρεις αναζητούνταν, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης δέκα ετών, για κατά περίπτωση απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Τα πέντε άτομα εντοπίστηκαν σε γειτνιάζουσες κατοικίες και η σύλληψη τους έγινε μετά από ειδική επιχειρησιακή δράση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του τμήματος Ασφάλειας ΜαρκόπουλουΜεσογαίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) καθώς και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις φυγόποινοι, στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν υπερπηδώντας συρμάτινη περίφραξη, ενώ παράλληλα σε παρακείμενο παράπηγμα, γυναίκα προσπαθούσε να καταστρέψει ναρκωτικές ουσίες σε αυτοσχέδια ξυλόσομπα, αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς πριν ολοκληρώσει την πράξη της, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ως άνω πέντε άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται και για τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απείθειας, και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο σπίτια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες με συνολικά 26 φυσίγγια των 9mm, 59,4 γραμμάρια ηρωίνης σε βραχώδη μορφή, 12,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 52 ναρκωτικά δισκία, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 4 κινητά τηλέφωνα και 2.370 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.