Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι

Η δικογραφία έχει διαχωριστεί ως προς τους μέχρι τώρα συλληφθέντες προκειμένου να προσδιοριστεί άμεσα η δίκη και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λήξης των 18μηνων προσωρινής κράτησης τους

Την ερχόμενη Τρίτη θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου οι οκτώ νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση ενταλμάτων, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους. Οι αρχές οδηγήθηκαν στις νέες συλλήψεις μετά την αποκαλυπτική κατάθεση που φέρεται να έδωσε η 12χρονη κατά τη διάρκεια της οποίας σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε στοιχεία που οδήγησαν στα νέα πρόσωπα. Οι νέοι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις, πάντως, σηματοδοτούν ένα νέο κύκλο ανακρίσεων. Και αυτό γιατί η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια νέου ανακριτή, καθώς η πρώτη δικογραφία έχει «κλείσει», με τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, να είναι στη φυλακή. Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα, ο οποίος θα υποβάλει την πρότασή του για την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορούμενων.

Οι αρμόδιες αρχές διαχώρισαν τη δικογραφία, καθώς κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προσδιοριστεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λήξης των 18μηνων προσωρινής κράτησης των κατηγορούμενων γεγονός που θα τους άνοιγε την πόρτα της φυλακής.

Μαρία Ζαχαροπούλου