Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέος κύκλος ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέος κύκλος ανακρίσεων για την πολύκροτη υπόθεση

Οι επτά νέοι κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή

Ένα νέο κύκλο ανακρίσεων σηματοδοτούν οι επτά συλλήψεις κατηγορουμένων στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η τελευταία κατάθεση της ανήλικης, στις αρμόδιες αρχές, για τον κατ' επανάληψη βιασμό της οδήγησε και σε νέα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια νέου ανακριτή καθώς η πρώτη δικογραφία έχει «κλείσει», με τους περισσότερους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, να είναι στη φυλακή. Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει πάρει το δρόμο για τον εισαγγελέα ο οποίος θα προτείνει ενώ στη συνέχεια το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορούμενων.

Οι αρμόδιες αρχές διαχώρισαν τη δικογραφία καθώς κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να προσδιοριστεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεση και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο λήξης των 18μηνων προσωρινής κράτησης των κατηγορούμενων γεγονός που θα τους άνοιγε την πόρτα της φυλακής.

Οι επτά κατηγορούμενοι θα περάσουν το κατώφλι του νέου ανακριτή ο οποίος μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Οι νέοι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις που κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν και είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία. Πάντως , αρμόδιες πηγές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται η λίστα των κατηγορούμενων να διευρυνθεί.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου