Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Με συνθήματα «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» διαδηλώνουν φορείς και συλλογικότητες

υγκέντρωση διαμαρτυρίας από ναυτεργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες πραγματοποιείται στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα που κόστισε τη ζωή ενός 47χρονου εργαζόμενου.

Με συνθήματα «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» και «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» που αναγράφονται στα πανό, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία στους γύρω δρόμους. Σημειώνεται, πως το δυστύχημα έγινε όταν τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες σε πλοίο που ήταν ανελκυσμένο σε μια από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της ζώνης. Τότε, η σκαλωσιά στην οποία βρίσκονταν, έπεσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, με αποτέλεσμα οι τρεις εργαζόμενοι να βρεθούν κάτω από το πτερύγιο.

Ένας 47χρονος εργάτης, χειριστής γερανού, έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμα συνομίληκός του τραυματίστηκε στο πόδι και βρίσκεται στο Τζάνειο. Ο τρίτος, 43 ετών, τραυματίστηκε στο κεφάλι και βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική.

Δείτε φωτογραφίες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος