Ηράκλειο: Κάθειρξη 13 ετών στον 43χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του

Ηράκλειο: Κάθειρξη 13 ετών στον 43χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 43χρονο, που στις 6 Ιουλίου του 2022 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του μέσα στο σπίτι της γυναίκας στο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο αναγνώρισε, ότι ο 43χρονος τέλεσε την ανθρωποκτονία υπό καθεστώς μειωμένου καταλογισμού και ως εκ τούτου επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη 13 ετών, εκ των οποίων τα 5 έτη θα εκτιθούν στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, με δικαίωμα παράτασης του εγκλεισμού του εκεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ο δικηγόρος του 43χρονου, Μίνωας Αποστολάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη απέδειξε, ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ψυχικές ασθένειες.

Στην απολογία του όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 43χρονος ισχυρίστηκε, ότι "όλα ξεκίνησαν" όταν απήγαγαν τη σύζυγό του και στη θέση της έστειλαν μία σωσία της, η οποία προσπαθούσε με τον τρόπο της να τον εξοντώσει σωματικά και ψυχικά. Όπως είπε, εκείνη δεν έκανε τίποτα στο σπίτι και του έριχνε στο φαγητό παραισθησιογόνα, για να κοιμάται. Μάλιστα ανέφερε, ότι μια μέρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι, άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Βγήκε έξω, αλλά δεν είδε κάποια, εξέφρασε όμως την πεποίθηση, ότι οι φωνές ήταν της πραγματικής του γυναίκας, που είχε απαχθεί και η οποία είχε καταφέρει να διαφύγει.

Αναφερόμενος στην επίμαχη ημέρα, ο 43χρονος περιέγραψε, ότι είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου, καθώς όπως είπε, δεν του έλεγαν την πραγματική ώρα, ημερομηνία και έτος. Επίσης, εξαιτίας των χαπιών δεν μπορούσε να ξυπνήσει και δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του και έτσι η μητέρα του χρειαζόταν να τον παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές την ημέρα, για να τον ξυπνάει κι ως εκ τούτου οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί.

Την ημέρα εκείνη ο άνδρας πήρε τα πράγματά του για να πάει στη μητέρα του. Υποπτεύθηκε ότι υπήρχε η πρόθεση να τον οδηγήσουν σε κάποιο ίδρυμα προς εγκλεισμό και τότε "απασφάλισε". Λογόφερε με τη μητέρα του και ακολούθως τη χτύπησε, με τον ίδιο πάντως να ισχυρίζεται, ότι δεν τη χτύπησε πολύ, ούτε με ξύλο, όπως έχει αναφερθεί. Είπε πως μάτωσε η μύτη και τα χείλη της, ενώ αφού πάλεψαν αρκετά και είχαν πέσει στο πάτωμα, εκείνος κουρασμένος πήγε να κοιμηθεί, αφήνοντας τη μητέρα του ανάσκελα στο πάτωμα, αλλά ζωντανή.

Ήταν το κουδούνι που χτυπούσαν αστυνομικοί που τον ξύπνησε, ενώ σε προφανή σύγχυση, ο 43χρονος είπε, ότι δεν είχε καλέσει εκείνος την αστυνομία, αλλά "προφανώς" η μητέρα του σηκώθηκε και τηλεφώνησε. Ο 43χρονος κατέληξε, ότι η μητέρα του είναι ζωντανή και μάλλον βρίσκεται "έξω" με την πραγματική του γυναίκα, που την είχαν απαγάγει και ότι και οι δύο θέλουν να τον δουν.