Συγκέντρωση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα με νεκρό 47χρονο

Συγκέντρωση στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα με νεκρό 47χρονο

Δείτε φωτογραφίες του news

Συγκέντρωση πραγματοποιούν από τις 8:00 το πρωί στην κεντρική πύλη του Περάματος οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με αφορμή το χθεσινό δυστύχημα σε ναυπηγοεπισκευαστικό χώρο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 47χρονος χειριστής γερανοφόρου οχήματος και να τραυματιστούν σοβαρά δύο εργαζόμενοι ένας 47χρονος και ένας 43χρονος.

Το συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Ελλάδος που πραγματοποιεί 24ωρη απεργία σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Ζητά δε την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Μετάλλου Αττικής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, την άμεση κήρυξη της τοπικής σύμβασης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος