Εγκατάλειψη 7χρονου αγοριού σε ξενοδοχείο στη Ρόδο: «Αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι η μητέρα του

Εγκατάλειψη 7χρονου αγοριού σε ξενοδοχείο στη Ρόδο: «Αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι η μητέρα του

Το έσκασε μετά από απόπειρα κλοπής και καταδίωξη

Νέα στοιχεία που αφορούν την εγκατάλειψη ενός 7χρονου αγοριού σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι της Ρόδου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η μητέρα του φέρεται να είναι «αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης και να τράπηκε σε φυγή μετά από απόπειρα κλοπής και καταδίωξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα «Δημοκρατική» το αγόρι έχει μεταφερθεί και φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας.

Το 7χρονο παιδί βρέθηκε το απόγευμα της 20ης Μαΐου 2023 σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι όπου περιφερόταν μόνο του μετά από κλήση που δέχτηκε η Άμεση Δράση.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό του ΑΤ Αρχαγγέλου στο σημείο και οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανήλικο.

Αναζητήθηκε ανεπιτυχώς η μητέρα του, το μικρό όνομα της οποίας αποκάλυψε στους αστυνομικούς το παιδί.

Το παιδί μεταφέρθηκε με εντολή της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για εξέτασή του και ακολούθως στο ορφανοτροφείο.

Η μητέρα άφησε τον 7χρονο και πήρε μαζί της τα άλλα δύο παιδιά της

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η μητέρα, μια 31χρονη αθίγγανη, που φέρεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει κλοπές και έχει απασχολήσει μόλις πρόσφατα τόσο τον τακτικό Ανακριτή όσο και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, βρισκόταν στην περιοχή με ακόμη δύο παιδιά της και αποπειράθηκε να διαπράξει κλοπή αλλά έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή ενώ την καταδίωξαν περίοικοι και καταστηματάρχες.

Πήρε μαζί της τα άλλα δύο της παιδιά και εγκατέλειψε το 7χρονο αγοράκι.

Ήδη η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει κινήσει διαδικασία για κοινωνική έρευνα προκειμένου ακολούθως αν κριθεί σκόπιμο να προχωρήσει στην αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού.