Σάκης Αρναούτογλου: Αστάθεια την Πέμπτη με ηλιοφάνεια, μπόρες και ανεβασμένη θερμοκρασία

Σάκης Αρναούτογλου: Αστάθεια την Πέμπτη με ηλιοφάνεια, μπόρες και ανεβασμένη θερμοκρασία

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες

Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει η Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως στα ηπειρωτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, μέχρι το μεσημέρι θα υπάρξει συννεφιά σταδιακά αυξημένη.

Το μεσημέρι και προς το απόγευμα η αστάθεια του καιρού θα γίνει πιο έντονη και θα γενικευθεί στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πιθανότητα για μπόρες και καταιγίδες σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, βόρεια-βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα. Στις περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν καταιγίδες, υπάρχει η πιθανότητα και για τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από τις βραδινές ώρες και μετά τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι, από διάφορες διευθύνσεις, με ένταση στα 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι ανεβασμένη, φθάνοντας τους 27 με 28 και τοπικά ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Τις μεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει και στα ορεινά-ημιορεινά υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές βροχές. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει συννεφιά από τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και προς το απόγευμα, στις περισσότερες περιοχές θα υπάρξουν αρκετές μπόρες και καταιγίδες, τοπικά πιο δυνατές με πιθανότητα για χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: