Βριλήσσια: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον παπά που φέσωσε δεκάδες πολίτες – «Έτσι κατάλαβα ότι την έχω πατήσει»

Βριλήσσια: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τον παπά που φέσωσε δεκάδες πολίτες – «Έτσι κατάλαβα ότι την έχω πατήσει»

Τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media

Τη μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι καταγγελίες σε βάρος του επιχειρηματία από την Πάτρα που φέσωσε δεκάδες πολίτες και έγινε παπάς για να αποφύγει την οργή όσων είχαν πέσει θύματα του, αλλά μετά από 14 χρόνια τον εντόπισαν.

Ο εν λόγω άνδρας δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο δερμάτων στην Πάτρα, με μεγάλο κύκλο εργασιών, αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και εξαφανίστηκε, αφήνοντας στον… πάγο τους πελάτες του.

Μετά όμως από 14 χρόνια ολόκληρα χρόνια τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media και συνειδητοποίησαν ότι έγινε παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη του.

Ο πρώην επιχειρηματίας και νυν ιερέας «φέσωσε» τα θύματά του 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

»Έτσι κατάλαβα ότι την έχω πατήσει»

Θύμα του απατεώνα επιχειρηματία μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/5) στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο εξηγώντας πως στην συνεργασίας τους παραλάμβανε επιταγές έναντι των εμπορευμάτων, μέχρι που κάποια στιγμή άρχισαν να μην πληρώνονται οι επιταγές.

«Μετά από κάποιες συζητήσεις που είχαμε μου ζήτησε να του επιστρέψω τις επιταγές γιατί δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και μου έδωσε γραμμάτια, τα οποία ήταν κάθε 15 ημέρες να μου δίνει ένα ποσό» σημείωσε.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ούτε και αυτή η συμφωνία τηρήθηκε. Ο κος Βασίλης αναγκάστηκε να βρεθεί στην Πάτρα και να συναντηθεί με τον επιχειρηματία, ώστε να δουν πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν.

«Συμφώνησα να μου στείλει πίσω τα εμπορεύματά μου, όσα υπήρχαν, έτσι ώστε να μικρύνει η ζημιά και μετά να μου δώσει το υπόλοιπο σιγά σιγά. Γύρισα πίσω στο Κιλκίς και μου έστειλε τα εμπορεύματα. Άνοιξα τα κουτιά και ήταν άδεια. Κι από εκεί κατάλαβα ότι την έχω πατήσει, ότι έχασα τα χρήματά μου», είπε.

Πριν από δύο χρόνια ο κ. Βασίλης κατάφερε να εντοπίσει τον επιχειρηματία και πληροφορήθηκε ότι είχε γίνει ιερέας. Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην επιχειρηματία και περιμένει να οριστεί το δικαστήριο. Όσο για τα χρήματά του, όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να τα πάρει πίσω, καθώς ο ιερέας έχει διώξει κάθε περιουσιακό στοιχείο από το όνομά του.