Αδαμάντιος Μαντής: «O δολοφόνος του παιδιού μου με αποκαλούσε ανισόρροπη»

Αδαμάντιος Μαντής: «O δολοφόνος του παιδιού μου με αποκαλούσε ανισόρροπη»

Ξέσπασε η μητέρα του αδικοχαμένου σε τροχαίο πολίστα - Αναβλήθηκε για τέταρτη φορά η δίκη

Για τέταρτη φορά αναβλήθηκε σήμερα η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή στον διεθνή αθλητή του πόλο, Αδαμάντιο Μαντή, στη λεωφόρο Ποσειδώνος στις 3 Νοεμβρίου του 2019.

«Εμφανίστηκε σήμερα ο δολοφόνος του παιδιού μου, έχοντας ένα έγγραφο, με το οποίο ο δικηγόρος του ζητούσε αναβολή της δίκης, γιατί δεν μπορούσε να παραβρεθεί, επειδή είχε ένα ποινικό δικαστήριο στο Πενταμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 15 Νοεμβρίου, δηλαδή 4 χρόνια και 12 μέρες μετά τη δολοφονία του Αδαμάντιου», είπε η μητέρα του πολίστα στο Star. «Φανταστείτε ότι έρχομαι και πηγαινοέρχομαι και βλέπω αυτόν τον άνθρωπο, που σκότωσε το παιδί μου, να μην τιμωρείται και να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος. Θέλω να γίνει μια αρχή. H δίκη δεν έχει ξεκινήσει ούτε πρωτόδικα», είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star έξω από τα δικαστήρια Πειραιά, μετά την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας.

«Τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, δεν έχει μετανιώσει για το παραμικρό, για αυτά που έκανε. Τους πρώτους 3-4 μήνες ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απειλές, ότι θα μου δείξει στο δικαστήριο, με αποκαλούσε "ανισόρροπη" και ότι όταν οδηγείς, συμβαίνουν αυτά και πως αντί να μας τρέχει εκείνος στα δικαστήρια για τη νεανική ανοησία, έχω το θράσος να τον τρέχω εγώ. Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι υποτίθεται μορφωμένος και ο ίδιος πατέρας, είναι πιστεύω κατά συνείδηση δολοφόνος. Δεν έχει τον παραμικρό ηθικό φραγμό. Παραποίησε και την έκθεση του ιατροδικαστή κι έγραψε ότι τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον Αδαμάντιο, δεν ήταν επεδή μπήκε στη ΜΕΘ, αλλά φάρμακα που δείχνουν, ότι το παιδί ήταν ναρκομανής και περπατούσε στη μέση της λεωφόρου και τον χτύπησε» περιέγραψε για τον κατηγορούμενο οδηγό η μητέρα του πολίστα.

«Έναν μήνα μετά το δυστύχημα ανέβαζε φωτογραφίες από τα μπουζούκια»

Η κ. Κατερίνα Τζιάλλα ανέφερε επίσης, πως ο οδηγός και η συνοδηγός και νυν σύζυγος του οδηγού, μετά το δυστύχημα έκαναν έναν μεγαλοπρεπή γάμο, καθώς και ότι ο κατηγορούμενος έναν μήνα μετά το τροχαίο διασκέδαζε στα μπουζούκια, λέγοντας ότι «για μας τώρα ξεκινούν οι γιορτές». «Αυτές που στέρησε για πάντα από τον Αδαμάντιο και από την οικογένειά του. Αυτή είναι η ψυχική οδύνη που είχαν», σχολίασε. «Μη με ακούτε έτσι, ψύχραιμη, είναι από τα πολλά χάπια που παίρνω από τους ψυχιάτρους, για να σταθώ στα πόδια μου. Έχω άλλο ένα παιδί κι έχω ευθύνες και απέναντι σε αυτό το παιδί. Χάσαμε το στήριγμά μας. Όταν βλέπω τη φωτογραφία του παιδιού μου σε ένα μάρμαρο, θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί», είπε συντετριμμένη η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα.

«Μετά από τα τέσσερα αυτά χρόνια, επιτέλους θεωρείται η πρόκληση θανάτου από υπερβολική ταχύτητα ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, οπότε είναι κακούργημα. Με βάση αυτό το νόμο θα δικαστεί και αυτός που σκότωσε τη 12χρονη στην Καλλιθέα. Παίρνουν κατευθείαν το δίπλωμα και σου απαγορεύουν να οδηγείς δια παντός. Κάτι έγινε από την προσπάθεια μου αυτά τα 4 χρόνια. Μας βοήθησε ο Γιάννης Μαρακάκης και μας άκουσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κότσιρας. Θα τον ευχαριστώ πάντα γι’ αυτό», κατέληξε.

Ο άτυχος πολίστας είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στις 3 Νοεμβρίου 2019. Ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του φίλου του, όταν σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου εξαιτίας βλάβης. Ο Αδαμάντιος Μαντής κατέβηκε από το αυτοκίνητο και εκείνη τη στιγμή ένα δεύτερο όχημα έπεσε πίσω από το δικό τους. Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολύ σοβαρά τραύματα και 7 ώρες αργότερα έχασε τη μάχη για τη ζωή.