Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για νεκρά άλογα που βρέθηκαν σε χαράδρα στην Πάρνηθα

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για νεκρά άλογα που βρέθηκαν σε χαράδρα στην Πάρνηθα

Φιλόζωοι που εντόπισαν τα άτυχα ζώα, εκτιμούν ότι κάποιοι πάταξαν ζωντανά τα άλογα στο γκρεμό, επειδή ήταν άρρωστα ή γέρασαν

Έρευνες από την Αστυνομία για τα νεκρά άλογα που βρέθηκαν στην Πάρνηθα, έχουν ξεκινήσει από χτες, ενώ για συμβάν και την πορεία των ερευνών έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Προστασίας Ζώων και αναζητούνται οι υπαίτιοι της υπόθεσης, που έχει προκαλέσει φρίκη και αγανάκτηση.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με περιστατικό εντοπισμού νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα, βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, απογευματινές ώρες χτες Δευτέρα 15 Μαΐου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φυλής, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Φυλής, της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και του Δασαρχείου Πάρνηθας, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, προκειμένου αφενός να εντοπιστούν τα νεκρά άλογα και αφετέρου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες.

Μετά από αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο όρος της Πάρνηθας, εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων δύο νεκρά άλογα. Για το περιστατικό και την εξέλιξη των ερευνών ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Προστασίας Ζώων. Σημειώνεται ότι τα νεκρά άλογα βρέθηκαν από εθελοντές που ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα στην Πάρνηθα, οι οποίοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι κάποιοι πετούν τα άλογα στο γκρεμό, επειδή είναι άρρωστα ή γέρασαν, για να τα ξεφορτωθούν.

Το συμβάν έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία κοινοποίησαν την καταγγελία των εθελοντών στην Αστυνομία, τον Άρειο Πάγο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κινητοποιώντας έτσι τις αρχές, που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.