Σάκης Αρναούτογλου: Άνοδος της θερμοκρασίας και αραιές συννεφιές το Σαββατοκύριακο

Σάκης Αρναούτογλου: Άνοδος της θερμοκρασίας και αραιές συννεφιές το Σαββατοκύριακο

Τα πρώτα 30αρια της χρονιάς την Δευτέρα σε αρκετές νότιες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι διαφορετικός στα βόρεια-βορειοδυτικά όπου αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και στην υπόλοιπη χώρα, όπου νέες θερμές αέριες μάζες θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το Σάββατο στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές. Ασθενείς βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά μετά το μεσημέρι. Στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου ο ήλιος θα κυριαρχήσει έναντι της συννεφιάς. Η θερμοκρασία σε ηπειρωτικά και θάλασσα θα φθάσει μέχρι και τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική αρχικά θα έχει λίγα σύννεφα, τα οποία θα πυκνώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να δώσουν φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει λίγα σύννεφα στην αρχή της ημέρας, αλλά προς το απόγευμα θα συννεφιάσει περισσότερο, κυρίως στα κεντρικά και δυτικά τμήματα, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ολιγόλεπτες ασθενείς μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ολιγόλεπτες μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια, αλλά και στα βορειοδυτικά και κάποια κεντρικά τμήματα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει λιακάδα. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στο Ιόνιο φτάνοντας τα 6 με 7 μποφόρ.

Την Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια οι συννεφιές θα παραμείνουν -τοπικά πιο πυκνές- και θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βορειοδυτικά. Την Δευτέρα ίσως έχουμε και τα πρώτα 30αρια σε αρκετές νότιες ηπειρωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Από Τρίτη και Τετάρτη ο υδράργυρος θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.