Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του σταθμάρχη

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και τα μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν τη μετάταξη του σταθμάρχη

Και οι τρεις παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του εφέτη ανακριτή

Στα δικαστήρια της Λάρισας βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Σπυρίδων – Κλέαρχος Πατέρας, ο πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ και νυν μέλος του ΔΣ, κ. Αθανάσιος Κοτταράς και η διευθύντρια προσωπικού του ΟΣΕ, κα Στέλλα Κολιοπούλου, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή, σε ότι αφορά την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας τόσο στον πρώην πρόεδρο όσο και στα άλλα δύο πρόσωπα, μέλη της επιτροπής που εισηγήθηκαν για την μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη.

Αμφότερα τα δύο μέλη της επιτροπής διώκονται για παράβαση καθήκοντος, ενώ ο κ. Πατέρας διώκεται διότι είχε υπογράψει την μετάταξη του σταθμάρχη. Η κατηγορία είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Και οι τρεις τους παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον του εφέτη ανακριτή και εφόσον ζήτησαν και πήραν προθεσμία, θα απολογηθούν στις 26 Μαΐου 2023.