Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης κοκαΐνης στην Αθήνα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 3 κιλά της ναρκωτικής ουσίας

Εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 28, 36, 40 και 44 ετών, καθώς και μία 57χρονη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από διασταύρωση πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και κυρίως στην Κυψέλη, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος ως ηγετικό μέλος ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση των προμηθευτών, την παραλαβή και τη διαχείριση των κερδών και τη διακίνηση των ναρκωτικών και η 36χρονη ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και για την παραλαβή και τη φύλαξη των κερδών. Ο 40χρονος είχε αναλάβει την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη μεταφορά της κοκαΐνης, τη φύλαξη των κερδών και τη διάθεση χώρου για την αποθήκευση των ναρκωτικών και η 28χρονη ήταν επιφορτισμένη με την αποθήκευση και φύλαξη της κοκαΐνης και των κερδών.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα, κατά την οποία εντοπίστηκε η 57χρονη και στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 νάιλον συσκευασίες με 1 κιλό και 81 γραμμ. κοκαΐνης. Στο πλαίσιο της ίδια επιχείρησης εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης σε σπίτι που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης της κοκαΐνης και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 2 κιλά και 110 γραμμ. κοκαΐνης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 15.130 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.