Δολοφονία Καρολάιν: Η παρατεταμένη και αγωνιώδης προσπάθεια να αναπνεύσει η 19χρονη κοπέλα

Δολοφονία Καρολάιν: Η παρατεταμένη και αγωνιώδης προσπάθεια να αναπνεύσει η 19χρονη κοπέλα

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χάιδω Σπηλιοπούλου, είναι πεπεισμένη ότι πέθανε από ασφυκτικό θάνατο

Πεπεισμένη πως ο θάνατος της Καρολάιν ήταν ασφυκτικός εμφανίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χάιδω Σπηλιοπούλου.

Η ιατροδικαστής, η οποία βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, εξέτασε το άψυχο σώμα της κοπέλας για να διαπιστώσει πως ο θάνατος επήλθε από την «απόφραξη του στόματος» της και χαρακτήρισε «απίθανο σενάριο» τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το κακό έγινε από «σφιχτό εναγκαλισμό».

Η μάρτυρας ήταν εκείνη που παρατήρησε πως η Καρολάιν φορούσε «smart» ρολόι το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία . Ήταν ένα στοιχείο «κλειδί» καθώς και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε καταγράψει τα τελευταία «αγωνιώδη λεπτά» που η 19χρονη έδινε μάχη, μια «παρατεταμένη και αγωνιώδη προσπάθεια», για να αναπνεύσει.

Από τις καταγραφές του ρολογιού, σύμφωνα με τη μάρτυρα, προκύπτει πως η Καρολάιν για 5 λεπτά προσπαθούσε να αναπνεύσει μέχρι που σταμάτησε η καρδιά της.

«Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα . Στα 3 με 4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και πιθανολόγησε πως η κοπέλα αιφνιδιάστηκε στον ύπνο της. «Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν έγινε όταν κοιμόταν… Όταν κοιμόνταν , κοιμόταν δεν προλαβαίνει να αντιδράσει ….» είπε και εκτίμησε πως σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το θύμα να παλεύει πολύ ώρα , να αντιδράσει. «Θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε θα την άκουγε ολόκληρη η γειτονιά…» ανέφερε η μάρτυρας η οποία τόνισε πως αν είχε ουρλιάζει η 19χρονη θα την είχε αντιληφθεί η γειτόνισσα η οποία , έχει καταθέσει, πως το μοιραίο βράδυ άκουσε το κλαψούρισμα του σκύλου.

Η εικόνα της Καρολάιν που αντίκρυσε η ιατροδικαστής πάνω στο κρεβάτι ήταν παραμορφωμένη σε σημείο που αναρωτήθηκε αν επρόκειτο για άλλο άτομο. Η κοπέλα δεν είχε σημάδια πάλης στο σώμα.

Μάρτυρας: Συμπέρανα αμέσως πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός . Ήταν τόσο πρησμένη που δεν αναγνωριζόταν σε σχέση με το διαβατήριο. Στα μάτια είχε έντονη αιμορραγία.

Πρόεδρος: Τι ακριβώς δείχνει αυτό ;

Μάρτυρας: Πολύ ώρα ασφυξία , διάρκεια. Υπήρχαν ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπο και κακώσεις στο στόμα …

Πρόεδρος: έγινε προσπάθεια απόφραξης του στόματος ;

Μάρτυρας: Είμαι βέβαιη γι αυτό … Η αιτία θανάτου ήταν ότι επέχει γίνει από ορφανή του στόματος . Τουλάχιστον από τη δεξιά πλευρά του στόματος επέχει μπει χέρι.

Η ιατροδικαστής είχε εξετάσει και τον κατηγορούμενο στον οποίο εντόπισε «πολύ ελαφρές κακώσεις» οι οποίες θα του επέτρεπαν να Παρί στη δουλειά του την έπιπτε η μέρα.

«Η Καρολάιν ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και η γειτόνισσα του ζευγαριού, Αγγελική Γερολυμάτου η οποία ήταν κατηγορηματική πως αν εκείνο το βράδυ γινόταν έντονος καυγάς με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο θα τον είχε ακούσει καθώς η μόνωση δεν ήταν καλή. «Άκουγα ακόμη και τα γατιά» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως το μόνος ήχος που ακούστηκε στις 4.20 τα ξημερώματα ήταν το κλάμα του σκύλου.

Μάρτυρας: Άκουσα βήματα να κατεβαίνουν τη σκάλα. Υπέθεσα πως τσακώθηκαν τα ζώα

Πρόεδρος: Δεν ακούσατε τίποτα άλλο κάποια κραυγή ;

Μάρτυρας: Όχι … είχε απόλυτη ησυχία αν υπήρχε καβγάς θα τον είχα ακούσει

Η μάρτυρας ανακάλεσε στη μνήμη της το τηλεφώνημα που δέχτηκε το πρωινό της δολοφονίας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ο οποίος ζητούσε βοήθεια αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν. Αίσθηση της προκάλεσε η ψυχραιμία με την οποία ο κατηγορούμενος μιλούσε στους δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά τη δολοφονία.

Εισαγγελέας: Τι εντύπωση σας έκανε ;

Μάρτυρας: Μεγάλη ψυχραιμία

Εισαγγελέας: Πόση ώρα εξηγούσε ;

Μάρτυρας: Αρκετή ώρα , 3-4 λεπτά

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που έπρεπε να είναι καταρρακωμένος ψυχολογικά …

Μάρτυρας: Έγώ δεν μπορούσα να μιλήσω

Εισαγγελέας: Είχε ψυχραιμία και κάποια άνεση;

Μάρτυρας: Μεγάλη

Εισαγγελέας: Πώς ήταν;

Μάρτυρας: Σαν να μιλάει για κάποιο τρίτο όχι για την γυναίκα του…

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό , την επόμενη του εγκλήματος, που της έκανε εντύπωση . «Τον ρώτησα τι θα κάνεις τελικά και μου είπε, με απόλυτη ψυχραιμία, πως μετά το γεγονός θα καθυστερούσε το σπίτι που θα έχτιζαν. Τότε αναρωτήθηκα αν έχει πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά ή αν είναι σε σύγχυση… Σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά… Ήταν πολύ ψύχραιμος , δεν είχε συναίσθημα . Είχε έρθει σπίτι και δεν μου μίλησε ποτέ για την Καρολάιν … Του έστειλα μήνυμα ότι «η Καρολάιν θα είναι πάντα στην καρδιά μου» και δεν μου απάντησε ποτέ».

Η μάρτυρας περιγράφοντας την Καρολάιν έκανε λόγο για ένα «χαμογελαστό παιδί», «ευγενική» και «στοργική μητέρα» σημείωσε ωστόσο πως υπήρχαν σημεία που την προβλημάτιζαν και της δημιούργησαν την αίσθηση πως φοβάται.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του κατηγορούμενου η μάρτυρας είπε πως «ήταν ευγενικός με όλους». «Έδειχνε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι αλλά στην ουσία υπήρχε ένας έλεγχος από τον κατηγορούμενο…» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως η Καρολάιν πιεζόταν , δεν πήγαινε στο πανεπιστήμιο , έβγαινε πολύ λίγο και «είχε χρήματα μόνο το απόγευμα». «Δεν θα έκανε ποτέ κακό στη Λύδια . Η Λυδία ήταν η ζωή της …» κατέθεσε και πρόσθεσε πως μια μέρα πριν γίνει η δολοφονία της εξομολογήθηκε πως «πνίγεται» .

«Είχε άγχος τους τελευταίους μήνες είχε παραμελήσει τον εαυτό της. Προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένη από τη ζωή της ….» τόνισε. «Εκ των υστέρων θα πω ότι η Καρολάιν ζούσε σε ένα χρυσό κλουβί . Δεν ήταν ελεύθερη παρακολουθούσε κάθε βήμα ο σύζυγος της» κατέθεσε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως έμαθε ότι το ζευγάρι είχε στα κινητά του εφαρμογή παρακολούθησης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου