Έξαλλη η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμΕΑ και γονείς παιδιών με αναπηρία με τον Αλέξη Κούγια

Έξαλλη η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμΕΑ και γονείς παιδιών με αναπηρία με τον Αλέξη Κούγια

Τι απαντούν στον ποινικολόγο ο οποίος κατηγόρησε τους γιατρούς στην δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ότι την έσωσαν αν και γνώριζαν ότι θα ήταν παραπληγική

Στο «στόχαστρο» της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας μπήκε ο Αλέξης Κούγιας, για την τοποθέτηση του στην δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τους γιατρούς, ότι έσωσαν το κορίτσι, αν και γνώριζαν ότι θα ήταν παραπληγικό.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου εξετάζοντας την παιδοχειρουργό Στρατούλα Σαμκινίδου, επεσήμανε, ότι «από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης αναφέρεται, ότι είναι ηθικά και ιατρικά απαγορευτικό να κάνεις ΚΑΡΠΑ μετά από 20 λεπτά». Στην απάντηση της γιατρού ότι «και ένας να επιβιώσει μετά από ΚΑΡΠΑ πραγματικά εγώ έχω εκπληρώσει τον όρκο του Ιπποκράτη», ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Να ζήσει δηλαδή κάποιος παράλυτος; Να μην καταλαβαίνει; Να μην μπορεί να φάει, να περπατήσει, να μην πονάει, να μην ευχαριστιέται, να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην ζωή του; Ενώ αυτό διδάσκονται όλοι οι γιατροί, εσείς προσωπικά κάνετε αναζωογόνηση έστω και αν αυτό θα έχει αυτό το αποτέλεσμα; Είναι ζωή αυτό;».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμΕΑ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Είναι απαράδεκτο στο δημόσιο λόγο να εμφανίζονται δηλώσεις, που προωθούν την ευγονική. Οι εμπρηστικές δηλώσεις δεν γίνονται δεκτές και δεν θα μένουν ποτέ αναπάντητες. Ο κ. Αλέξης Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγνώμη». Αλλά και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας σχολίασε: «Τα παιδιά αυτά μας έχουν διδάξει, τι θα πει ανθρώπινη αξία, τι θα πει να σέβεσαι την ιδιαιτερότητα, πώς να γίνεις δυνατός. Δεν περιμένουμε ο ίδιος να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη».