Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι για την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα: Κλείνουν δρόμοι για την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί»

Η εικόνα θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη έως τις 15 Μαΐου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σήμερα Τετάρτη (3/5) στην οδό Μητροπόλεως λόγω της μετάβασης της Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιηθεί απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 06:00 και 14:00 αντίστοιχα, επί της οδού Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, περιοχής Δήμου Αθηναίων.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στην παραπάνω οδό κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα.

Η πορεία της λατρευτικής πομπής

Από το παρεκκλήσι της Αγίας Δύναμης θα ξεκινήσει η λατρευτική πομπή και θα καταλήξει στη Μητρόπολη όπου θα τεθεί ως τις 15 Μαΐου εικόνα σε λαϊκό προσκύνημα. Η εικόνα συνοδεύεται από την ηγεσία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

H τελετή υποδοχής στην πλατεία Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πλαισιωμένου από αρχιερατικούς επιτρόπους γραμματείς, ιεροκήρυκες και ιερείς.

Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Στο πλαίσιο της παραμονής της θα τελούνται καθημερινά Ακολουθίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερά παράκληση και κάθε απόγευμα εσπερινός και ιερά Παράκληση, ενώ κάποιες ημέρες και θα γίνονται ιερές αγρυπνίες.

Κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία την Κυριακή θα μνημονευτούν τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, της τραγωδίας που συγκλόνισε τους πάντες.