Τουλάχιστον 80 ήταν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας

Τουλάχιστον 80 ήταν οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Νέο Οίτυλο Λακωνίας

Από το ιστιοφόρο που προσάραξε το πρωί της Πέμπτης στην παραλία "Αρφίγκια"

Ακόμη 33 μετανάστες που επέβαιναν στο Ιστιοφόρο σκάφος που προσάραξε χθες το πρωί στην παραλία "Αρφίγκια" Νέου Οίτυλου Λακωνίας, εντοπίστηκαν επί της επαρχιακής οδού Αρεόπολης - Καλαμάτας κοντά στο χωριό Χοτάσια δήμου Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται για 26 άνδρες, έξι γυναίκες και μία ανήλικη, οι οποίο μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου, όπου φιλοξενούνται προσωρινά μαζί με ακόμα 47 μετανάστες που επέβαιναν και αυτοί στο σκάφος και εντοπίστηκαν χθες στην παραλία Νέου Οίτυλου.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους με το σκάφος τις προηγούμενες ημέρες από τα τουρκικά παράλια, ενώ εξήλθαν με ιδίες δυνάμεις στην ξηρά. Παράλληλα, στο σκάφος εντοπίστηκε χθες η σορός ενός άνδρα που είχε καταλήξει, κατά τη διάρκεια του πλου.

Μία εγκυμονούσα γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, τελικά όμως κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή της στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Επίσης, ένας ανήλικος αλλοδαπός που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης διακομίστηκε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγία Σοφία Αθηνών για περαιτέρω νοσηλεία.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που έχουν εντοπιστεί και μεταφερθεί στο Δημοτικό Στάδιο Γυθείου ανέρχεται σε 80 άτομα.