Τελευταίο αντίο στη Δέσποινα Γερουλάνου

Τελευταίο αντίο στη Δέσποινα Γερουλάνου

Η αποτέφρωση θα γίνει στη Ριτσώνα στις 17:30

Συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου τη Δέσποινα Γερουλάνου, τη γυναίκα που είχε ταυτίσει το όνομά της με το Μουσείο Μπενάκη.

Η αποτέφρωσή της θα γίνει στις 17:30 στη Ριτσώνα. Η Δέσποινα Γερουλάνου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρός σε ΜΕΘ νοσοκομείου των Αθηνών λόγω πνευμονολογικής ασθένειας.

Η οικογένεια, σε ανακοίνωση της, παρακαλεί όποιος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να ενισχύσει το έργο του Μουσείου Μπενάκη με αιτιολογία κατάθεσης το όνομα του καταθέτη και «στη μνήμη Δέσποινας Γερουλάνου». Η κατάθεση μπορεί να γίνει στον ακόλουθο λογαριασμό:

ALPHA BANK

Αριθ. λογαριασμού: 369 00 2002 000759

IBAN: GR31 0140 3690 3690 0200 2000 759

SWIFT CODE (BIC): CRBAGRAAXXX

Ο Παύλος Γερουλάνος με ανάρτηση που έκανε στα social media, αποχαιρέτησε την αδερφή του και της αφιέρωσε ένα τραγούδι, ενώ σημείωσε ότι την «αγαπάει πολύ».

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε το τραγούδι «The Host of Seraphim» του συγκροτήματος «Dead can dance» και έγραψε στη λεζάντα το εξής: «Αντίο αδελφούλα μου… Σ´ αγαπώ πολύ. Αντίο».

Ποια ήταν η Δέσποινα Γερουλάνου

Η Δέσποινα Γερουλάνου ήταν κόρη του Μαρίνου Γερουλάνου και της Αιμιλίας Γερουλάνου-Καλλιγά, εγγονής του Αντώνη Μπενάκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Εργάστηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο, από το 1983 έως το 1990, με τον Δημήτρη Χορν, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, κ.ά.

Λόγω της καλλιτεχνικής της φύσης, τα βήματά της την οδήγησαν στο παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και κοσμημάτων στο Παρίσι και το 1992 οργάνωσε την πρώτη της ατομική έκθεση κοσμημάτων στην Αθήνα. Ακολούθησαν περισσότερες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Από το 1994 ήταν υπεύθυνη για τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη, αναδιαμορφώνοντας το πωλητήριο στο παλιό κτίριο του Μουσείου και ιδρύοντας τρία νέα, ενώ παράλληλα σχεδίαζε αντικείμενα και προωθητικό υλικό για όλα τα πωλητήρια.

Ήταν επίσης μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πολιτιστικό Συμβούλιο του Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship.