Ηράκλειο: Τι υποστηρίζει η 63χρονη που πάτησε με το αυτοκίνητό της σκυλάκι

Ηράκλειο: Τι υποστηρίζει η 63χρονη που πάτησε με το αυτοκίνητό της σκυλάκι

Θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη του Πάσχα ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.500 ευρώ

Πάσχα στα κρατητήρια θα κάνει η 63χρονη Ρωσίδα, που κατηγορείται ότι χτύπησε έναν σκύλο με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Πατελών στο Ηράκλειο και στη συνέχεια έφυγε από το σημείο.

Σε βάρος της γυναίκας που οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην αρμόδια ανακρίτρια, απ' όπου πήρε προθεσμία για την Τρίτη του Πάσχα. Μέχρι τότε, όπως έγινε γνωστό, παραμένει κρατούμενη. Όπως έγραψε το cretalive.gr, πρόκειται για εργαζόμενη σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων.

Η ίδια ισχυρίζεται, πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στο άτυχο ζώο, το οποίο χειρουργήθηκε στη βουβωνικη χώρα, ωστόσο θα παραμείνει στο κτηνιατρείο, καθώς θα χειρουργηθεί και στην κάτω γνάθο. Η 63χρονη μένει στην περιοχή και ήταν στον δρόμο για το σπίτι της. Όπως είπε, είδε τον σκύλο, έκοψε ταχύτητα, όμως θεώρησε πως ο σκύλος είχε φύγει από τη μέση του δρόμου και μπορούσε να περάσει, χωρίς να τον χτυπήσει. Δυστυχώς, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς το 12 εών σκυλάκι δεν είχε απομακρυνθεί, όπως η ίδια λέει πως πίστευε.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την δίωξη που της ασκήθηκε, της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.