Φεύγουν με κάθε μέσο και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα

Φεύγουν με κάθε μέσο και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα

Περισσότερα από 310.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια - Με πληρότητα 100% αναχωρούν αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία ΚΤΕΛ

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών για τον εορτασμό του Πάσχα ήταν η φετινή, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ με αυτοκίνητα, πλοία και αεροδρόμια.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις εθνικές οδούς. Αυξημένη ήταν μάλιστα η κίνηση το πρωί στους δρόμους γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Χαρακτηριστική της μαζικής εξόδου ήταν η κίνηση που καταγράφηκε την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς περίπου 85.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη.

Όπως έχει υπολογιστεί, περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Παρασκευή, αριθμοί που είχαν να καταγραφούν αρκετά χρόνια, καθιστώντας έτσι την έξοδο για το φετινό Πάσχα την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού, όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Την Δευτέρα το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» ανέρχεται σε 618, εκ των οποίων οι 314 αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τα Λιόσια για να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα, επιλέγοντας προορισμούς. Χθες Μεγάλη Παρασκευή έφυγαν από τους δύο σταθμούς 400 λεωφορεία, ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί λιγότερα δρομολόγια, αν και οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι, αν παραστεί ανάγκη, να υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια.