Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με κάθε μέσο – Επί ποδός η Τροχαία

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με κάθε μέσο – Επί ποδός η Τροχαία

Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής

Επί ποδός είναι από νωρίς το πρωί όλη η δύναμη της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους καθώς σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν από τα αστικά κέντρα οι περισσότεροι εκδρομείς του Πάσχα με κατεύθυνση την περιφέρεια.

Περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας και για την εφαρμογή των αυξημένων μέτρων, που είναι σε ισχύ με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία εκτιμάται ότι η πασχαλινή έξοδος θα κορυφωθεί έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας παρατηρείται αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, που ήταν και η πρώτη χρονιά που γιορτάστηκε το Πάσχα χωρίς περιορισμούς μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, φέτος από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί 311.220 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχαν διέλθει 291.141 οχήματα.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από λιμάνια.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα 14 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 31 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια και 9 από το Λαύριο.

Χθες Μ. Πέμπτη 13/04 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 19 αναχωρήσεις πλοίων με 21.853 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού απέπλευσαν 34 πλοία με 9.198 επιβάτες.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 15 πλοία με 9.076 επιβάτες ενώ από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων με 2.715 επιβάτες.

Σύμφωνα με παράγοντες της ακτοπλοϊκής αγοράς η ακτοπλοϊκή κίνηση αναμένεται να είναι φέτος αυξημένη κατά 25% με 30% σε σχέση με το 2022.

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι χωρίς, περιοριστικά μέτρα μετά την πανδημία, περισσότεροι από 210.000 ταξιδιώτες αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής για τις γιορτές του Πάσχα (από 15/4 έως 25/4).

Σε λειτουργία εντάσσονται από σήμερα επιπλέον δρομολόγια στον Προαστιακό, στις διαδρομές Αθήνα-Μέγαρα-Αθήνα και Αθήνα-Κιάτο-Αθήνα.