Ρόδος: Αναβιώνει στο δικαστήριο η φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους γονείς τους

Ρόδος: Αναβιώνει στο δικαστήριο η φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους γονείς τους

Ο 57χρονος πατέρας και η 50χρονη μητέρα είχαν ομολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις τους σε βάρος των δύο ανηλίκων και του ενός ενήλικου με νοητική υστέρηση παιδιών

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει στις 8 Μαΐου η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης τριών παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους στην Λέρο.

Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία είχε προκαλέσει σοκ και φρίκη στο πανελλήνιο και άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που είχε κάνει συγγενικό πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου στις 27 Μαΐου 2018, όπως αναφέρει η rodiaki.gr. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα οι δύο γονείς, ηλικίας σήμερα 57 ετών ο πατέρας και 50 η μητέρα, να συλληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για αποπλάνηση ανηλίκου, κατάχρηση σε ασέλγεια, ασέλγεια μεταξύ συγγενών και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια.

Μετά από κάποιες ώρες προανάκρισης, ο 57χρονος φέρεται όχι μόνο να παραδέχτηκε τις αποτρόπαιες πράξεις που έκανε στα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, αλλά και να τις περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 57χρονος και η σύζυγός του φέρονται να διέπραξαν όσα κατηγορούνται, το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και το τέλος Μαΐου 2018, οπότε και έγιναν όλα γνωστά. Οι αποτρόπαιες πράξεις τους γίνονταν στην ανήλικη κόρη τους (γεν. στις 17.10.2004) και στον ανήλικο γιο τους (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο γιο τους, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Ο μεγαλύτερος γιος δεν άντεξε την κακοποίηση και είχε φύγει από το σπίτι, ενώ το μικρότερο αγόρι, όσο και η αδελφή του, είχαν νοσηλευθεί το 2017 σε νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα με εισαγγελική εντολή. Παράλληλα, την ίδια χρονιά είχαν γίνει δύο καταγγελίες και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του, γεγονότα που αποδεικνύουν, ότι υπήρξε ενημέρωση, όχι όμως και η αναμενόμενη ευαισθητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η προφυλάκιση και η καταδίκη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου

Την τελευταία μέρα του Μαΐου του 2018 η 50χρονη μητέρα απολογήθηκε στην ανακρίτρια Κω, όπου και «έσπασε» και ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις, που μαζί με τον 57χρονο σύζυγό της έκαναν στα παιδιά τους. Και οι δύο δράστες μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Μάλιστα, κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους, με την ανακρίτρια να ορίζει αυτεπαγγέλτως.

Η δίκη του ζευγαριού έγινε στις αρχές Οκτωβρίου 2019. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον 57χρονο πατέρα και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών, ενώ στην 50χρονη μητέρα αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και την καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 ετών. Οι εφέσεις και για τους δύο καταδικασθέντες δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι επέστρεψαν στη φυλακή.