Τραγωδία στα Τέμπη: Βγήκε από την εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας η 20χρονη

Τραγωδία στα Τέμπη: Βγήκε από την εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας η 20χρονη

Άσχημα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του 22χρονου από τον Βόλο που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Βγήκε από τη ΜΕΘ 20χρονη επιβάτιδα της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 μετά από 45 ημέρες από το δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο την ίδια ώρα ο 22χρονος από το Βόλο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται το onlarissa.gr, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η 20χρονη βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρθηκε στη νευροχειρουργική κλινική, καθώς η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη δύο τραυματίες εκτός ΜΕΘ. Αντίθετα, ο 22χρονος από το Βόλο με τη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και «έχει νευρολογικές επιπλοκές πιθανώς μη ανατάξιμες». Εκ των πραγμάτων το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα του εφέτη ανακριτή Λάρισας, ώστε να γίνουν γνωστά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τις καταθέσεις τριών εν ενεργεία Σταθμαρχών. Παράλληλα, η Δικαιοσύνη αναμένει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι συνεχίζουν -από την πλευρά τους- να ερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας. Στο μεταξύ, την προσεχή εβδομάδα έχει κληθεί να καταθέσει ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχει καταγγείλει απόπειρα εξαγοράς οικογενειών των θυμάτων, από την Hellenic Train.