Ηράκλειο: «Μπλόκο» του ΣΔΟΕ σε «μαϊμού» προϊόντα και ποτά «μπόμπες» – Στα 3 εκατ. ευρώ θα έφθανε η ζημιά

Ηράκλειο: «Μπλόκο» του ΣΔΟΕ σε «μαϊμού» προϊόντα και ποτά «μπόμπες» – Στα 3 εκατ. ευρώ θα έφθανε η ζημιά

Λαβράκια έβγαλαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους - Συνελήφθησαν δύο άτομα και επιβλήθηκαν πρόστιμα 200.000 ευρώ

Χιλιάδες «μαϊμού» προϊόντα και ποτά «μπόμπες» εντόπισαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ από την Αθήνα και αστυνομικοί από την Κρήτη, σε διήμερη επιχειρησιακή δράση που έγινε στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών, πραγματοποιήθηκε η επιχειρησιακή δράση κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου σε περιοχή του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.248 γυαλιά απομίμηση επώνυμης εταιρείας, 26.810 απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και 34.200 επώνυμες ετικέτες (σήματα) διαφόρων εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν δύο Έλληνες για παράνομη εισαγωγή, διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων. Επιπλέον, σε βάρος τους επιβλήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 3.170.907 ευρώ.