Ψευτογιατρός: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες – «Πλήρωνα 5.000 ευρώ κάθε φορά για τα πεπτίδια – Μού ζήτησε να σταματήσω την αγωγή μου»

Ψευτογιατρός: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες – «Πλήρωνα 5.000 ευρώ κάθε φορά για τα πεπτίδια – Μού ζήτησε να σταματήσω την αγωγή μου»

Γυναίκα με εγκεφαλοπάθεια αποκαλύπτει πως την έπεισε ότι μπορεί να τη βοηθήσει, αλλά ήταν σωτήρια η αντίδραση του άντρα της

Άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων εξιχνίασε η αστυνομία για ανθρώπους, οι οποίοι πίστεψαν τα θαύματα που υποσχόταν ο ψευτογιατρός και έχασαν τα χρήματά τους και τη ζωή τους. Οι νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη της απάτης και πραγματικά σοκάρουν.

Τα νέα θύματα του ψευτογιατρού, που υποσχόταν θεραπείες σε ανίατες ασθένειες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, καταγγέλλουν, ότι τους έπειθε να κόψουν τη θεραπεία τους για να τους προμηθεύσει με δικά του σκευάσματα με πεπτίδια.

«Τον πίστεψα στην απελπισία μου»

Μια νέα καταγγελία έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή «Live News» και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο 66χρονος εξαπατώντας ανθρώπους που κρέμονταν από την ελπίδα που τους έδινε, με σκοπό το κέρδος.

Μια γυναίκα με εγκεφαλοπάθεια, καταγγέλλει πως αφού την έπεισε ότι μπορεί να τη βοηθήσει, ξεκίνησε τα πεπτίδια για τα οποία κάθε φορά πλήρωνε 5.000 ευρώ: «Το 2007 αρρώστησα, έπαθα εγκεφαλικό, ηλικία 42 ετών εγώ. Έπαθα ένα σοκ όπως καταλαβαίνετε, γιατί μου δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα στην απελπισία σου πιστεύεις ότι πραγματικά γίνονται αυτά τα θαύματα.

Τον πήρα τηλέφωνο. Με είδε λοιπόν, μου είπε ότι πρέπει να φύγουμε στη Γερμανία, στην Φρανκφούρτη. Πήγαμε σε κρατικό νοσοκομείο 06.00 η ώρα το πρωί. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι πήγαμε με ένα ταξί, το οποίο μας περίμενε έξω στο γερμανικό νοσοκομείο και ήταν Έλληνας ο ταξιτζής.

Κάναμε ένα PET scan σε νοσοκομείο της Γερμανίας, χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα, μου λέει: ‘δώσε μου τα λεφτά, εγώ θα τα κανονίσω. Εγώ μάλιστα του ζητούσα επανειλημμένα απόδειξη. Δεν ήταν λίγα λεφτά, ήταν 25.000 ευρώ. Αφού έκανα 3 φορές πεπτίδια και του έδινα 5.000 ευρώ κάθε φορά».

«Ευτυχώς δεν με άφησε ο άντρας μου»

Το σωτήριο στην περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας ήταν ότι ποτές, παρά τις εισηγήσεις του ψευτογιατρού, δεν σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε και της είχε χορηγηθεί από νευρολόγους: «Σε κάθε βήμα που έκανα μου ζητούσε χρήματα. Τα PET scan που έκανα ζήτησε χρήματα, στο εισιτήριο που βγάλαμε για να πάμε στη Γερμανία γιατί ήρθε και αυτός μαζί, τα πλήρωσα εγώ, το ξενοδοχείο το πλήρωσα εγώ, τα πεπτίδια που μου έστελνε ή που μου έφερνε.

Για καλή μου τύχη δεν σταμάτησα πότε τη φαρμακευτική αγωγή, των νευρολόγων που είχα, παρόλο που μου είπε να σταματήσω. Δε με άφησε ο άντρας μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δεν τολμούσα να πω την αλήθεια στους γιατρούς μου, δηλαδή δεν ήθελα με τίποτα να με αποτρέψει κάποιος».