Ιωάννινα: Ελεύθεροι υπό όρους μετά την απολογία δύο από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια οπαδικής βίας

Ιωάννινα: Ελεύθεροι υπό όρους μετά την απολογία δύο από τους συλληφθέντες για τα επεισόδια οπαδικής βίας

Αύριο θα απολογηθούν οι τέσσερις που βαρύνονται με την κατηγορία της απποπειρας ανθρωποκτονίας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες για το άγριο επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Σταθερή παραμένει την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας του 30χρονου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ιωαννίνων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες, ενώ ο 29χρονος τραυματίας πήρε εξιτήριο. Οι δύο συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, θα πρέπει να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα. Επίσης, όταν η ομάδα τους παίζει αγώνα στο στάδιο των Ιωαννίνων, θα πρέπει να βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα. Αύριο Μ. Τρίτη απολογούνται οι τέσσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας συλληφθέντες.

Χθες Κυριακή 9 Απριλίου ένταση επικράτησε κατά την προσαγωγή των 6 από τους 8 συλληφθέντες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Συγκεντρωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννενα τους επιτέθηκαν πετώντας τους μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειροδικίες σε βάρος τους. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα, όπως «δολοφόνοι δεν θα ξεχαστεί». Και οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για συμπλοκή και παράβαση του Νόμου για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, ενώ οι τέσσερις από αυτούς και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του Νόμου περί όπλων.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, τρία αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο σε ένα άλλο όχημα. Οι επιβαίνοντες σε αυτά βγγήκαν έξω και επιτέθηκαν στα τέσσερα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε. Αφού τους ξυλοκόπησαν τράπηκαν σε φυγή. Ο ΠΑΣ Γιάνενα καταδικάζει την επίθεση εναντίον τεσσάρων οπαδών του και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον 30χρονο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Υπογραμμίζει, ότι η βία και ο χουλιγκανισμός δεν έχουν θέσει στον αθλητισμό.