Ανδρέας Παπανδρέου: Τα χαρακτηριστικά γυαλιά του πουλήθηκαν για 25.000 ευρώ σε δημοπρασία

Ανδρέας Παπανδρέου: Τα χαρακτηριστικά γυαλιά του πουλήθηκαν για 25.000 ευρώ σε δημοπρασία

«Η κοινωνία χρειάζεται μύθους» είπε ο γιος του, Νίκος

Ένας νεαρός εφοπλιστής, που δεν θέλει να κάνει γνωστή την ταυτότητά του, έδωσε 25.000 ευρώ για να αποκτήσει σε δημοπρασία τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου, στον οποίο έχει μεγάλη αγάπη σύμφωνα με την εκπομπή «Το Πρωινό».

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, η τιμή ήταν στις 17.000 ευρώ. Τις τελευταίες δύο ώρες της δημοπρασίας οι δύο υποψήφιοι νέοι κάτοχοί τους, κονταροχτυπήθηκαν εκτοξεύοντας την τιμή τους στις 25.000 ευρώ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα».

«Πέρασε το στόχο. Χαίρομαι ότι πήγε καλά και για τα γυαλιά και για την Ελπίδα. Δεν το πρόσεξα, δεν το είδα (είπε για την άνοδο του ποσού τις τελευταίες ώρες). Απίστευτο: Είναι η στρατηγική των αγοραστών, απίστευτο είναι αυτό» είπε ο Νίκος Παπανδρέου. «Αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο προφανώς» είπε για το ενδεχόμενο επικοινωνίας με τον νέο ιδιοκτήτη των γυαλιών.

«Δείχνει ότι έχει γίνει λίγο cult το θέμα “Ανδρέα”. Φτάνουμε στο επίπεδο του μύθου που εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι αλλά η κοινωνία χρειάζεται μύθους».