Αλλόνησος: Απατεώνες άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς έξι ξενοδόχων του νησιού

Αλλόνησος: Απατεώνες άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς έξι ξενοδόχων του νησιού

Πώς κατάφεραν οι τρεις δράστες να εξαπατήσουν τους επιχειρηματίες μέσα σε μία ημέρα

Θύματα τριών απατεώνων έπεσαν έξι ξενοδόχοι στην Αλόννησο, από τους οποίους κατάφεραν μέσα σε μία ημέρα να «αδειάσουν» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Ένας άνδρας τηλεφωνούσε στους ξενοδόχους και δήλωνε, πως ήταν ένας γνωστός συνάδελφός τους από το νησί, αλλά επειδή δεν είχε δωμάτια, παρέπεμπε τους πελάτες του στα δικά τους ξενοδοχεία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο απατεώνας που χρησιμοποιούσε το όνομα του γνωστού επιχειρηματία, δήλωνε στους συναδέλφους του, πως η καταβολή της χρέωσης των δωματίων θα γινόταν άμεσα από τον δικό του λογαριασμό, καθώς εκείνος θα υπενοικίαζε επί της ουσίας τα δωμάτια, για να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.

Η «μηχανή» στήθηκε και ο απατεώνας ενώ έπρεπε, για παράδειγμα, να καταθέσει για μια χρέωση 150 ευρώ, καλούσε τον ξενοδόχο και δήλωνε, πως έκανε λάθος και κατέθεσε 1.500 ευρώ. Προωθούσε με mail και ένα πλαστό αντίγραφο κατάθεσης από τράπεζα και λάμβανε πίσω τα επιπλέον των 150 ευρώ χρήματα. Από τον πρώτο ξενοδόχο έκλεψε με αυτή την μέθοδο 1.260 ευρώ για υποτιθέμενη κράτηση 140 ευρώ, από τον δεύτερο 4.200 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ, από τον τρίτο 4.500 ευρώ για κράτηση 500 ευρώ, από τον τέταρτο 2.700 ευρώ για κράτηση 300 ευρώ, από τον πέμπτο 4.275 ευρώ για κράτηση 475 ευρώ και από τον έκτο 4.300 ευρώ για κράτηση 450 ευρώ.

Όλα τα χρήματα οδηγήθηκαν στον κοινό λογαριασμό του 64χρονου απατεώνα και των δύο συνεργών του, ενός άνδρα από την Πάτρα 40 ετών και μιας γυναίκας 38 ετών από την Κόρινθο. Για την απάτη που έγινε το 2019, παρών στο δικαστήριο ήταν μόνο ο 38χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και αρνήθηκε πως γνώριζε για την απάτη. Ο 64χρονος "εγκέφαλος" της απάτης καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 6 ετών χωρίς αναστολή και αναζητείται για να φυλακιστεί και η 38χρονη καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή.