Απόπειρα «ελληνοποίησης» 302.000 αυγών από την Βουλγαρία απέτρεψε το ΣΔΟΕ

Απόπειρα «ελληνοποίησης» 302.000 αυγών από την Βουλγαρία απέτρεψε το ΣΔΟΕ

Η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα της Αττικής, στην Κω και στο Ρέθυμνο

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώθηκε από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο ελέγχων με αντικείμενο την αποτροπή «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα.

Κατόπιν ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε φορτηγά οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας χθες 6/4/2023, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αυγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά εν όψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση. Κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αυγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην Ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα της Αττικής, στην Κω και στο Ρέθυμνο. Το ΣΔΟΕ συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.