Ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια προτείνουν οι κτηνίατροι

Ευθανασία στο λευκό τιγράκι που βρέθηκε πεταμένο στα σκουπίδια προτείνουν οι κτηνίατροι

Αμέσως μετά θα εξαχθεί το καρφί που έχει στο πόδι του, προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες για το κύκλωμα λαθρεμπορίου άγριων ζώων

Την ευθανασία προτείνουν ως μόνη λύση στο μαρτύριο που βιώνει το λευκό τιγράκι, που βρέθηκε πεταμένο σε κάδο απορριμμάτων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, οι κτηνίατροι που το ανέλαβαν υπό τον συντονισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook η «Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι», ο δασολόγος και μέλος της Διεύθυνσης Δασών, Νίκος Μπόκαρης, στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης, αναφέρει ότι «η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει "χθες"». Σύμφωνα με τη 12μελη ομάδα των κτηνιάτρων που ασχολείται με το τιγράκι, η κατάσταση της υγείας του είναι αρκετά επιβαρυμένη, με το ζωάκι να υποφέρει καθημερινά και ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις γνωμοδοτήσεις συναδέλφων τους από το εξωτερικό, η κατάλληλη λύση είναι να γίνει άμεσα ευθανασία.

Συγκεκριμένα, η «Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Όλοι μας είμαστε σοκαρισμένοι και βαθύτατα λυπημένοι.

Επικοινωνήσαμε τώρα με τον Νίκο Μπόκαρη ,το στέλεχος της Διεύθυνσης Δασών στον οποίο έχει ανατεθεί από μεριάς ΥΠΕΝ ο χειρισμός της υπόθεσης της Χασίγια.

Έχουν ήδη ενημερωθεί με το πόρισμα των 12 κτηνιάτρων οι αρμόδιοι υπουργοί ΥΠΕΝ, ΥΠΕΣ και ΥΠΑΑΤ ,όπως και η αρμόδια Αντεισαγγελέας του ΑΠ.

Μέλημα όλων αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να μην υποφέρει άλλο η Χασίγια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μποκαρης μας είπε: "Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος". Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει "χθες". Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο.

Η πρόταση του κ. Μπόκαρη θα είναι να αφαιρεθεί στη συνέχεια από το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλίας η λάμα η το καρφί που υπάρχει στο πόδι της, μήπως μπορέσουν να εξάγουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι πίσω από αυτή τη τραγική ιστορία της Χασίγια.

Συμφώνησε επίσης ο αρμόδιος του ΥΠΕΝ, ότι η παρακαταθήκη που μας αφήνει η μικρή τίγρης, είναι να βρεθούν οι εγκληματίες και να παταχθεί το παράνομο εμπόριο άγριας κ ήμερης ζωής στη χώρα μας.

Εκεί πρέπει να εστιάσουμε πλέον οι πάντες χάριν αυτής της ψυχής, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους αδίστακτους έμπορους.

Πληροφορούμαστε, ότι γίνεται πολύ κουβέντα στο διαδίκτυο για το αν υπέστη ή όχι ανακοπή/ες το νεαρό ζώο. Ναι υπέστη, όπως και ο κ. Μποκαρης μόλις μας επιβεβαίωσε, αλλά και ο γιατρός μας στη 12 μελή.

Αλλά τι σημασία έχει αλήθεια αν υπέστη ή όχι; Θλιβόμαστε πραγματικά για το επίπεδο που διεξάγεται αυτή η συζήτηση στο διαδίκτυο .

Άλλου θα έπρεπε όλοι μας να εστιάσουμε τον προβληματισμό μας».