Αρσάκειο: Επέστρεψε στο σχολείο ο μαθητής που δέχθηκε το άγριο bullying – O σύλλογος γονέων ζητά την αποβολή των «6»

Αρσάκειο: Επέστρεψε στο σχολείο ο μαθητής που δέχθηκε το άγριο bullying – O σύλλογος γονέων ζητά την αποβολή των «6»

Σοκάρει η κατάθεση του 15χρονου

Στο σχολείο του επέστρεψε ο 15χρονος μαθητής που υπέστη άγριο bullying από ομάδα συμμαθητών του. Ο μαθητής του Αρσακείου Ψυχικού επέστρεψε στο σχολικό περιβάλλον και προσπαθεί να ξεπεράσει την άγρια επίθεση που δέχτηκε από έξι άτομα που τον έδεσαν στον λαιμό με πετονιά και τον ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό έχει σταθεί η αφορμή για να «ανοίξουν στόματα» στο ιδιωτικό σχολείο, με γονείς και παιδιά να καταγγέλλουν πως υπάρχουν ακόμα και μαθητές που κυκλοφορούν με μαχαίρια-πεταλούδες.

«Με το παιδί μίλαγα και μιλάω. Μια χαρά φαίνεται, μιλάει. Κοινωνικός είναι. Σήμερα ήρθαν όλοι και αυτοί που το έκαναν και ο 15χρονος» είπε ένας μαθητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Στο μεταξύ, μία κοπέλα κατήγγειλε πως «το έχουν ξανακάνει και στο παιδί και σε άλλους». Μαθητής του Αρσακείου είπε στην κάμερα πως οι καθηγητές αποφεύγουν να μιλούν για το θέμα που ανέκυψε. Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κοτσάλης, δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των ανηλίκων που συμμετείχαν στην επίθεση, είπε πως «η δικογραφία προωθήθηκε από τη ΓΑΔΑ στην εισαγγελία ανηλίκων. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και περιμένουμε κλήση από την εισαγγελία για τα περαιτέρω».

Ο Σύλλογος Γονέων ζητά να φύγουν οι έξι μαθητές

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε ανακοίνωσή του ζητά την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος «στους μαθητές υπαίτιους ως αυτονόητη παιδαγωγική πράξη, καθώς και τη διερεύνηση και την απόδοση τυχόν ευθυνών όπου αναλογούν».

«Γελούσαν μαζί μου» - Η κατάθεση του 15χρονου

Στο μεταξύ, σοκάρει η κατάθεση του 15χρονου και του τρόπου με τον οποίο του επιτέθηκαν οι συμμαθητές του.

«Είχαμε διάλειμμα κι εγώ, όπως και η παρέα των έξι παιδιών, βρισκόμασταν στην αίθουσα διδασκαλίας. Ξαφνικά, με πλησίασαν και πριν προλάβω να καταλάβω τι συμβαίνει, με περικύκλωσαν και με ακινητοποίησαν. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Τότε μου τύλιξαν μια πετονιά στο λαιμό και προσπάθησαν να την τυλίξουν και σε όλο μου το σώμα. Γελούσαν μαζί μου, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι μαθητές του σχολείου που παρακολουθούσαν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 15χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία, οι τέσσερις από τους έξι μαθητές συνελήφθησαν, έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε την άμεση υποβολή της δικογραφίας, ενώ στα παιδιά όπως και στους γονείς τους έγιναν αυστηρές συστάσεις, πριν αποχωρήσουν.

Αναφορικά με την πετονιά που χρησιμοποιήθηκε στο λαιμό του 15χρονου, φαίνεται να ήταν στο σχολείο, γιατί χρησιμοποιούνταν στο μάθημα της Τεχνολογίας και δεν την έφερε κάποιος από τους μαθητές μαζί του.