Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Είχαμε υποβάλλει αίτημα για νέα κατάθεση του παιδιού και απορρίφθηκε»

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Είχαμε υποβάλλει αίτημα για νέα κατάθεση του παιδιού και απορρίφθηκε»

Ο δικηγόρος της μητέρας της ανήλικης για τις απειλές που δέχεται το κορίτσι και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η 12χρονη από τον Κολωνό, που είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας, από άγνωστο άνδρα την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, μίλησε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο συνήγορος της μητέρας της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή Live News, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη απειλή εναντίον της ανήλικης, ενώ είπε, ότι του προκαλεί εντύπωση, πως ενώ παλαιότερα είχαν ζητήσει νέα κατάθεση, αυτό δεν έγινε δεκτό. «Ένα σοβαρό θέμα που μου κάνει εντύπωση, είναι πως είχαμε πει στην ανακρίτρια, ότι η 12χρονη θέλει να δώσει νέα κατάθεση. Ήμουν μπροστά σε αυτή τη συζήτηση και μάλιστα υποβάλλαμε το αίτημα εκ μέρους της θείας, αλλά απορρίφθηκε. Και έχουμε φτάσει ένα μήνα μετά, το παιδί να λέει ονόματα στη θεία. Δεύτερον, έχουμε αυτές τις απειλές και την μητέρα στη φυλακή. Προφανώς, η μητέρα δεν έστειλε αυτούς να απειλήσουν τη μικρή» είπε.

Ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ακόμη, πως πρόκειται για ένα κύκλωμα, το οποίο φαίνεται πως θέλει να αποτρέψει την κατάθεση της 12χρονης. «Εγώ μίλησα με τη 12χρονη και έχασα τα λόγια μου, όταν μου είπε πως "κάποιος με απειλεί, για να μη μιλήσω". Έχουμε μία θεία, που έχει κάνει έναν μεγάλο αγώνα. Αυτή έχει δώσει την ψυχολογική βοήθεια και σε αυτήν αποκάλυψε το παιδία τα ονόματα. Αυτό που ακούστηκε, πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε, να έχει το παιδί μία προστασία παραπάνω, θα γίνει και είναι μία κίνηση πάρα πολύ βοηθητική. Εδώ μιλάμε για ένα κύκλωμα. Προφανώς και φοβούνται, μήπως αποκαλυφθεί κάτι παραπάνω από τον βιασμό της 12χρονης. Αυτά τα κυκλώματα έχουν και οικονομικό όφελος» τόνισε ο δικηγόρος.