Ζέστη με παροδικές νεφώσεις το Σαββατοκύριακο – Έντονη κακοκαιρία την Δευτέρα

Ζέστη με παροδικές νεφώσεις το Σαββατοκύριακο – Έντονη κακοκαιρία την Δευτέρα

Εναλλαγές σκηνικού από άνοιξη σε... χειμώνα

Με υψηλές θερμοκρασίες, παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με έντονη κακοκαιρία, σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Πιο αναλυτικά, αύριο Σάββατο 1 Απριλίου περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Στερεά, σε Ήπειρο, Μακεδονία, πιθανώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς, τοπικά και τους 23.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με τοπικές μπόρες, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνεόυν πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις, με λίγες βροχές, κυρίως σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η Δευτέρα θα είναι ημέρα κακοκαιρίας, με πολλές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με ένταση που θα φθάνει τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, θα πέσει αισθητά. Την Τρίτη οι βροχές θα επιμείνουν, με μικρότερες όμως εντάσεις.