Κρήτη: Δημοσιοποίηση των στοιχείων του προφυλακισμένου λυράρη ζητά η οικογένεια του παιδιού

Κρήτη: Δημοσιοποίηση των στοιχείων του προφυλακισμένου λυράρη ζητά η οικογένεια του παιδιού

Κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το αγόρι - Ευχαριστίες στα Μέσα Ενημέρωσης από τους γονείς επειδή δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ανήλικου

Σίγουρα είνα τα μέλη της οικογένειας του ανήλικου που βιαζόταν και εξεδιδόταν από τον λυράρη στην Κρήτη πως εφόσον δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 66χρονου θα αποκαλυφθούν και άλλες τέτοιες φρικιαστικές ενέργειες. Γι' αυτό και ζητάνε να γίνει γνωστή η ταυτότητα του προφυλακισμένου κατηγορούμενου.

«Θέλω να μεταφέρω την ικανοποίηση της οικογένειας σχετικά με την απόφαση της δικαιοσύνης περί προφυλάκιση. Αλλά και τις ευχαριστίες της οικογένειας στα ΜΜΕ γιατί έχει τηρηθεί ο σεβασμός προς την οικογένεια και δεν έχουν κοινοποιηθεί τα στοιχεία της οικογένειας και αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, το να προστατευτεί ο ανήλικος και να βρουν το θάρρος ενδεχομένως και άλλα θύματα. Η οικογένεια ζητά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου για να ανοίξουν τα στόματα, είναι κάτι που ζητάει από την πρώτη στιγμή. Ο ανήλικος αισθάνεται πολύ πιο ασφαλής από τη στιγμή που οδηγείται ο κατηγορούμενος στη φυλακή και η επιθυμία των γονέων είναι να μπορέσει η τοπική κοινωνία να ελκύσει και να μην φοβάται», δήλωσε η Έφη Σωμαρά, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής.

Τι ισχυρίζεται η πλευρά του κατηγορούμενου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος υπεράσπισης του κατηγορουμένου λυράρη, Διονύσης Βέρρας δήλωσε ότι η προφυλάκιση του ήταν αναμενόμενη, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, όπως μετέδωσε το cretapost.

«Οι ισχυρισμοί ήταν ίδιοι, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε. Επιμένει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αποδιδόμενα από τις καταθέσεις του ανηλίκου. Ισχυρίζεται ότι είναι μία πλεκτάνη και έδωσε εξηγήσεις για αυτό. Το σημαντικό είναι ότι παραμένει αδιαπραγμάτευτα ότι δεν έχει απολύτως καμία θέση. Έχει εξηγήσει κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι για τις κάμερες. Εγώ πιστεύω ότι αυτά που έχουμε πει θα διερευνηθούν όλα. Το σοβαρό είναι το εξής: εδώ υπάρχει μία κατάθεση του ανηλίκου. Αυτό που φέρεται είναι ότι δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση του ανηλίκου από κάποιο αποδεικτικό μέσο στα τόσα χρονιά. Φαίνεται να είναι μία κατάθεση στον αέρα. Με την ίδια ευκολία που έχει εμφανιστεί στην υπόθεση ο κατηγορούμενος θα μπορούσαμε να βάλουμε το όνομα οποιουδήποτε άλλο. Φυτεύεται δηλαδή στην δικογραφία χωρίς να υπάρχει κάποιο εύρημα να τον συνδέει με τον ανήλικο. Αυτό είναι πολύ σοβαρό γιατί σε μία υπόθεση μίας τετραετίας δεν γίνεται να μην υπάρχει. Σε αυτό θα συνεχίσουμε με αρκετά αιτήματα στην προανάκριση.
Το παιδί εμφανίζεται να δηλώνει ότι μόνο του έμπαινε στις σχετικές πλατφόρμες. Αυτό είναι επίσης ένα κομμάτι που πρέπει να διερευνήσει η ανάκριση. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία».

Αίτημα για επανάληψη της εξέτασης του ανηλίκου κατέθεσε η υπεράσπιση

Προσερχόμενος στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου, Διονύσιος Βέρρας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η ανακρίτρια θα αξιολογήσει το αίτημα επανάληψης της εξέτασης του ανηλίκου τονίζοντας πως αντικειμενικό εύρημα σε βάρος του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ενώ έκανε λόγο και για ένα σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα του που έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις απ’ αυτά που κατέθεσε.

Προφυλακίστηκε ο 66χρονος

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά τη μαραθώνια απολογία του ο 66χρονος. Παρά τους ισχυρισμούς του για την αθωότητα του δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφάσισαν την προφυλάκιση του.

Ο 66χρονος φορώντας κουκούλα και έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του με υγειονομική μάσκα οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από την πλάγια πόρτα του Μεγάρου προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αποδοκιμασίες και εντάσεις από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στα δικαστήρια.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Στα… ίχνη των 29 χρηστών οι αρχές

Τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

Αναμένεται να «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.