Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στο Σύνταγμα σχεδίαζαν οι Πακιστανοί – Γιατί άλλαξε το αρχικό σχέδιο

Τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα: Επίθεση στο Εβραϊκό Μουσείο στο Σύνταγμα σχεδίαζαν οι Πακιστανοί – Γιατί άλλαξε το αρχικό σχέδιο

Στον ανακριτή σήμερα οι δύο συλληφθέντες

Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των Πακιστανών που σκόπευσαν να αιματοκυλήσουν εβραϊκό εστιατότιο στου Ψυρρή, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ήθελαν να χτυπήσουν και το Εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά αυτός ο στόχος εγκαταλείφθηκε καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα κι έτσι επελέγη εναλλακτικά η εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης, που περιλαμβάνει τις συνομιλίες από τα κινητά των δύο συλληφθέντων και από το 30σέλιδο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ.

Η έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο mail που στάλθηκε στις κρατικές υπηρεσίες τον περασμένο Νοέμβριο και στο οποίο υπήρχε υπόδειξη για το ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο όπου εργαζόταν ένας από τους υπόπτους, καθώς και στοιχεία για τον 30χρονο ομοεθνή και συντοπίτη καθοδηγητή τους με το όνομα «Αμπάς» που φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

Σύμφωνα με τα έγγραφα υπήρξαν αποστολές μικρών χρηματικών ποσών μέσω της εταιρείας Western Union σε συγγενείς των εμπλεκόμενων στο Πακιστάν από τον συντονιστή τους.

Ακόμη, σε διαλόγους αναδεικνύεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν προσεγγίσει Αλβανό, αγνώστων λοιπών στοιχείων, για να συμμετάσχει σε δολοφονίες Ισραηλινών εκτός της συναγωγής του Ψυρρή, κάτι το οποίο αρνήθηκε, απαντώντας ότι αυτός προχωρά μόνο σε χτυπήματα με μαχαίρι.

Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι οδηγούνται στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες πακιστανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.