Νέα στοιχεία για την «Επιχείρηση Υάκινθος»: Μακελειό ήθελε ο καθοδηγητής – Πότε έφθασε η πρώτη πληροφορία στην ΕΥΠ

Νέα στοιχεία για την «Επιχείρηση Υάκινθος»: Μακελειό ήθελε ο καθοδηγητής – Πότε έφθασε η πρώτη πληροφορία στην ΕΥΠ

Οι Αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται στον τρομοκρατικό πυρήνα

Nέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την «επιχείρηση Υάκινθος» της ΕΥΠ, η οποία κατάφερε να ξεσκεπάσει δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζαν επίθεση στην καρδιά της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η πρώτη πληροφορία έφτασε στην ΕΥΠ στα τέλη Αυγούστου, όταν και ξεκίνησαν να σταχυολογούν τους πιθανούς υπόπτους, φτάνοντας τελικά στα μέσα Φεβρουαρίου στις δύο συλλήψεις, του 27χρονου και του 29χρονου.

Σοκάρουν, επίσης, κάποιοι διάλογοι με τον 30χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν και φαίνεται να είχε ρόλο καθοδηγητή. Σε έναν από αυτούς φαίνεται ο καθοδηγητής τους να αναφέρει: «Δύο-τρία άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία».

Ο 27χρονος φέρεται να απαντά: «Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω σε χώρο σε κεντρικό σημείο που να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα».

Απαντά ο καθοδηγητής: «Να γίνει δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο. Το καταλαβαίνεις; και απαντά 27χρονος: «θα γίνει. Σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο» με τον φερόμενο ως καθοδηγητή να απαντάει ξανά: «Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται καθαρά στο βίντεο».

Ο καθοδηγητής από το Ιράν προσπαθούσε να τους πείσει ότι έχει εξασφαλίσει στη συνέχεια τη διαφυγή τους, ότι θα φτάσουν και αυτοί στο Ιράν και εκεί θα τους ανοίξει και εστιατόριο, ως ένα επιπλέον οικονομικό όφελος.

Οι Αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα που μπορεί να εμπλέκονται στον τρομοκρατικό πυρήνα, ενώ έχουν ελέγξει περίπου 15 Πακιστανούς, οι οποίοι δεν είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα και είχαν επαφές με το συγκεκριμένο δίδυμο.