Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: «Μίλησαν» τα κινητά των συλληφθέντων – «Σκοτώστε όσους μπορείτε»

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: «Μίλησαν» τα κινητά των συλληφθέντων – «Σκοτώστε όσους μπορείτε»

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι κινήσεις και οι επαφές των δύο Πακιστανών στην Ελλάδα - Οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν να γίνουν και άλλες συλλήψεις

Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο «φως» για τους δυο Πακιστανούς, οι οποίοι ετοίμαζαν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στη χώρα μας, με τις διωκτικές αρχές να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τις κινήσεις τους, ενώ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να γίνουν και άλλες συλληψεις.

Τα κινητά πάντως των δύο συλληφθέντων «μίλησαν» για το σχεδιαζόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή. Τα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικοί και παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, προκαλούν ανατριχίλα. Μέσα από αυτά προκύπτει, ότι ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης ήθελε δεκάδες νεκρούς. Μάλιστα, ζητούσε από τους δράστες να καταγράφουν με το κινητό το μακελειό, για να τους αποζημιώσει, όπως τους έλεγε, αναλογα με το πόσα θύματα θα έβλεπε. «Θα σας πληρώνω για φώτο κάθε νεκρού», τους έλεγε. Από την άλλη, οι δύο Πακιστανοί έλεγαν, ότι το μόνο που τους ένοιαζε, ήταν να είναι καλά τα χρήματα.

Συγκεκριμένα, στα κινητά των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής μηνύματα:

Εγκέφαλος: Δύο τρία άτομα πηγαίνετε και βάλτε φωτιά στην κουζίνα, όταν βρείτε ευκαιρία.
Πακιστανός: Εγώ θέλω να αξίζουν τουλάχιστον τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο να είναι τουλάχιστον 40 με 50 άτομα.
Εγκέφαλος: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην έχουν περιθώριο, το καταλαβαινεις;
Πακιστανός: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι και από κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφία και βίντεο.
Εγκέφαλος: Ό,τι πληγή ή τραύμα θα υπάρχει, να φαίνεται φανερά στο βίντεο.

Σε άλλο μήνυμα, ο «εγκέφαλος» τους ενθάρρυνε να σκοτώσουν όσους πιο πολλούς μπορούν: «Να σκοτώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε... Προχωρήστε! Τι περιμένετε! Γιατί καθυστερείτε!».

Πώς θα χτυπούσαν το εβραϊκό εστιατόριο

Η πίεση που ασκούσε ο Πακιστανός από το Ιράν στους δυο συμπατριώτες του, ήταν πολύ έντονη. Του αρκούσε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, με μια εισβολή στο εστιατόριο με ένα καλάσνικοφ, για να «γαζώσουν» όποιον βρουν. Η δεύτερη επιλογή ήταν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και φιάλες προπανίου, με σκοπό να αιματοκυλίσουν τον εβραϊκό στόχο.

Τώρα οι αρχές περιμένουν το άνοιγμα και των υπόλοιπων κινητών τηλεφώνων, που έχουν κατασχέσει, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να περιέχουν συνομιλίες, που να «φωτογραφίζουν» και άλλους στόχους, ακόμα και συγκεκριμένα πρόσωπα. Μάλιστα, καλά πληροφορημενές πηγές που επικαλείται το Star, έλεγαν με νόημα, ότι ίσως για τη συγκεκριμένη υπόθεση να προκύψουν και άλλες συλλήψεις, μετά την διερεύνηση των στοιχείων.