Σάκης Αρναούτογλου: Λιακάδα και αύξηση της θερμοκρασίας την Πέμπτη – Αρκετές βροχές την επόμενη βδομάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Λιακάδα και αύξηση της θερμοκρασίας την Πέμπτη – Αρκετές βροχές την επόμενη βδομάδα

Νέες ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν στη Μεσόγειο από τα βόρεια φέρνοντας βροχοπτώσεις από την Δευτέρα 3 Απριλίου

Γενικά αίθριο καιρό, με λιακάδα και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για αύριο Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Σάκης Αρναούτογλου, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένει ότι θα κατέβουν ψυχρές αέριες μάζες από τον βορρά, που θα φέρουν αρκετές βροχές από την Δευτέρα 3 Απριλίου.

Ειδικότερα, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ καθ’ όλη της διάρκεια της ημέρας οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα απολαμβάνουν λιακάδα με καλή ορατότητα. Τοπικές συννεφιές χωρίς φαινόμενα θα έχουμε στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα. Τέλος, θα έχουμε στους παγερούς βοριάδες, ενώ κάποιοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα διατηρηθούν, σχετικά αυξημένοι στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Με την εξασθένηση των ανέμων θα ακολουθήσει μια απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, φτάνοντας και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου μετά το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Προς τα τέλη της εβδομάδας ωστόσο, νέες ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν στη Μεσόγειο από τα βόρεια, δημιουργώντας βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία θα φέρουν αρκετές βροχές από Δευτέρα.

Την Πέμπτη η Αττική θα έχει λιακάδα, καλή ορατότητα και τις βραδινές ώρες ξαστεριά. Οι άνεμοι στρέφονται σε πιο δυτικούς στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 20 βαθμούς Κελσίου. Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης ηλιοφάνεια και λίγο περισσότερες αραιές συννεφιές το βράδυ. Ο άνεμος θα πνέει από βορειες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 4 με 16 βαθμούς Κελσίου.