Δέκα χρόνια κάθειρξης στον «νταή της Αργυρούπολης»

Δέκα χρόνια κάθειρξης στον «νταή της Αργυρούπολης»

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 47χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη

Στη φυλακή επέστρεψε ο 47χρονος αποκαλούμενος «νταής της Αργυρούπολης» μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 10 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του τον Ιανουάριο του 2022, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο δάσκαλο πολεμικών τεχνών, ωστόσο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει»

Το δρόμο για την καταδίκη του δράστη της επίθεσης, που οδήγησε τη 47χρονη σύντροφο του για δυο μήνες στην εντατική με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, «έδειξε» ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος στην αγόρευση του αναφέρθηκε στον μοιραίο καβγά του ζευγαριού. «Χτύπησε το θύμα του με τεράστια δύναμη. Αυτός ο άνθρωπος ξέρει τι δύναμη έχουν τα χέρια του, δεν απλώνει για πρώτη φορά το χέρι του και χτυπάει ανελέητα! Ανελέητα!» είπε και συμπλήρωσε «Δεν άφησε σημείο του σώματος της χωρίς να το χτυπήσει… Είχε μάθει να εξουδετερώνει τον αντίπαλο».

Ο εισαγγελέας αμφισβήτησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που απέδιδε στον κατηγορούμενο σοβαρή ψυχοπαθολογία. «Στην ανάκριση ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία καταλήγει ότι εμφανίζει σοβαρή ψυχοπαθολογία και οργανικό ψυχοσύνδρομο λόγω σοβαρών τραυματισμών του στο κεφάλι» ανέφερε ο εισαγγελέας ο οποίος σημείωσε: «Βολικότατο πόρισμα… Για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα πω το εξής: Είναι επιστημονικές γνώσεις μεν, αλλά εμένα δε με καλύπτει αυτή η πραγματογνωμοσύνη και αμφισβητώ το συμπέρασμα της».

«Σηκώθηκα και τη χτύπησα τρεις φορές»

Στην απολογία του ο 47χρονος κατηγορούμενος αφού ζήτησε συγγνώμη ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τη σύντροφο του ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και χασίς. Όπως εξήγησε ήταν θυμωμένος γιατί εκείνη του αποκάλυψε ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση.

«Το απόγευμα και μετά ξεκίνησα μόνος μου πάλι να πίνω ρακί μέχρι τα ξημερώματα και κάποια στιγμή έκανα και χάσις» είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε λέγοντας πως την ώρα που ξάπλωσε η σύντροφος του , του είπε «θέλω να σου πω και κάτι άλλο ακόμη» αποκαλύπτοντας του ότι «είχε κάτι με έναν Αλβανό από τη λαϊκή».

«Γύρισα κατά πάνω της, σηκώνομαι όρθιος και τη χαστουκίζω τρεις φορές. Ξαναγυρνάω τη βλέπω γυρισμένη στο πλάι και έπαθα σοκ, στην αρχή νόμιζα ότι το έκανε έτσι» ανέφερε και περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις του λέγοντας: «Φώναζα Όλγα Όλγα, δεν είχε αίματα. Τεντώνει τα χέρια και τα πόδια της δεν ανταποκρίνονταν. Πήρα το 166 βγαίνει τηλεφωνητής, το έκλεισα και πήρα την αδελφή μου να ειδοποιήσει ασθενοφόρο».

Μαρία Ζαχαροπούλου