Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το προφίλ των δύο συλληφθέντων και του καθοδηγητή τους

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το προφίλ των δύο συλληφθέντων και του καθοδηγητή τους

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών, που είχαν στρατολογηθεί για την επίθεση στο εστιατόριο Ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για το τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε να χτυπήσει εστιατόριο Ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή, το οποίο λειτουργούσε και ως εβραϊκή συναγωγή.

Το σχέδιο φέρεται να είχε καταστρώσει ο αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης, που ζει στην Τεχεράνη και θα το εκτελούσαν οι δύο συλληφθέντες υπήκοοι Πακιστάν, έναντι αμοιβής 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό από το τρομοκρατικό χτύπημα. Η εξάρθρωση του δικτύου έγινε σε συνεργασία με την Ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ και οι Ελληνικές Αρχές αναζητούν και τυχόν συνεργούς, που είχαν στρατολογηθεί για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, ο 30χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» είχε στείλει φωτογραφία με το στίγμα του εστιατορίου στους συνεργούς του, που θα έκαναν την επίθεση. Εκείνοι το εντόπισαν, τράβηξαν βίντεο και του το έστειλαν. Αρχικά η εντολή ήταν το χτύπημα να πραγματοποιηθεί με δηλητηριώδη αέρια, όταν θα ήταν γεμάτο από κόσμο. Στη συνέχεια, ο καθοδηγητής τους ζήτησε να αιματοκυλίσουν το εβραϊκό κατάστημα με όπλα και εκρηκτικά.

Συμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών παρακολούθησε τις κινήσεις τους και διαπίστωσε, πως υπήρχε αναλυτικός σχεδιασμός, κατόπτευση στόχου, καθώς και εμπεριστατωμένη ανάλυση της επιχείρησης που θα εκτελούσαν. Το επίπεδο επικινδυνότητας είχε ανέβει και κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν στην διακοπή κάθε πιθανού σχεδίου ολοκλήρωσης της τρομοκρατικής επίθεσης. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στις 15 Φεβρουαρίου αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τους δύο νεαρούς Πακιστανούς, που ζούσαν παράνομα στη χώρα μας.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους, βρέθηκαν περισσότερα από δέκα κινητά τηλέφωνα, κάρτες μνήμης, στικάκια και δύο υπολογιστές. Αναλύοντας τα πειστήρια στα εγκληματολογικά εργαστήρια, οι ερευνητές εντόπισαν βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, που σχεδίαζε και δολοφονίες και απαγωγές Ισραηλινών πολιτών.