Λακωνία: Σοκάρουν οι αντιδράσεις της οικογένειας της 13χρονης – «Καλά να πάθει» λέει η αδελφή της

Λακωνία: Σοκάρουν οι αντιδράσεις της οικογένειας της 13χρονης – «Καλά να πάθει» λέει η αδελφή της

Μετά την μητέρα της και η 18χρονη αδελφή της χρησιμοποιεί απαξιωτικές εκφράσεις για την ανήλικη που βιάστηκε και έμεινε έγκυος από βιαστή της

Σοκαριστικές είναι οι αντιδράσεις των μελών της οικογένειας της 13χρονης από την Λακωνία, η οποία γέννησε το παιδί ενός εκ των βιαστών της, ο οποίος φέρεται να είναι και στενός συγγενής της.

Μετά τη μητέρα της, η οποία δήλωσε πως η ανήλικη «πήγαινε με πολλούς άνδρες», ανάλογη ήταν και η αντίδραση της 18χρονης αδελφής της, η οποία μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Εμείς μάθαμε ότι ήταν έγκυος, όταν διένυε τον έκτο μήνα. Το έκρυβε. Έτσι κι αλλιώς συνέχεια φοράει φαρδιά ρούχα, οπότε δεν το είχαμε καταλάβει. Δεν ξέρω ποιος είναι ο πατέρας. Τους είπα να κάνει ένα τεστ DNA και είπαν ότι κοστίζει. Η ίδια λέει, ότι ούτε εκείνη ξέρει ποιος είναι», είπε η αδελφή της 13χρονης, η οποία φιλοξενείται τώρα σε δομή στην Πάτρα, όπως και κάποια από τα αδέλφια της.

Η οικογένεια της μικρής αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα και οικονομική ανέχεια. Η αδελφή της 13χρονης είπε, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο πατέρας τους, ο οποίος είναι πλέον στη φυλακή. Σε ερώτηση αν κάποιος συγγενής έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά την ίδια ή κάποιο από τα αδέλφια της, η κοπέλα απάντησε αρνητικά, τονίζοντας πως δεν πιστεύει, ότι συγγενικό πρόσωπο είναι ο πατέρας του μωρού της αδελφής της.

«Η αδελφή μου ας πρόσεχε. Ποτέ δε μας άκουγε, έκανε πάντα του κεφαλιού της», κατέληξε η αδελφή της 13χρονης. Η μητέρα της πριν από λίγες μέρες ερωτηθείσα για το ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού της 13χρονης, είχε απαντήσει πως δε γνώριζε. «Δεν ξέρω τίνος είναι το παιδί, πήγαινε με πολλούς. Έχει εκθέσει ανθρώπους, τους έχει κλείσει φυλακή. Δεν ήξερα τίποτα, δε μου έλεγε τα μυστικά της», είπε η μητέρα του παιδιού.

Θύμα συστηματικής κακοποίησης η 13χρονη

Το άτυχο κορίτσι φέρεται να έχει βιαστεί από στενό συγγενή της, ο οποίος μάλιστα της έδινε και ουσίες, προκειμένου να προχωρήσει στις αρρωστημένες πράξεις του. Οι Αρχές υποψιάζονται, πως ο εν λόγω άνδρας είναι ο πατέρας του παιδιού. Το παιδί όμως έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και από δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας πως ό,τι έγινε ήταν με τη θέλησή της. Το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε ακόμα και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο τη φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Οι καθηγητές υποπτεύθηκαν την εγκυμοσύνη της

Η αλήθεια για την εγκυμοσύνη της 13χρονης ήρθε στο φως χάρη στους καθηγητές της στο σχολείο. Βλέποντάς την να παίρνει βάρος, ειδικά στην κοιλιά, άρχισαν να υποπτεύονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Μετά από ενέργειες του διευθυντή του σχολείου και σε συνεννόηση με γιατρό της περιοχής, στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ελέγχου για όλα τα παιδιά, η ανήλικη μαθήτρια υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Εισαγγελέα Γυθείου, γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια σε μαιευτήριο στην Αθήνα, καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Μέχρι να γεννήσει, η ανήλικη διέμενε σε ξενώνα μαιευτηρίου των Αθηνών, όπου λάμβανε την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη. Έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες υιοθεσίας του βρέφους.