Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Ηράκλειο: Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

Τι υποστηρίζει ο 66χρονος λυράρης - Έρευνα σε βάρος άλλων δύο ατόμων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι ζήτησε και πήρε ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας του 15χρονου σήμερα αγοριού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο ίδιος πάντως αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο οποίος δήλωσε σύμφωνα με το cretalive.gr, ότι «η άποψή του είναι, ότι είναι εκπληκτικό το γεγονός, ότι υφαίνεται μια δικογραφία στηριζόμενη απόκλειστικά σε κάποιες περιγραφές του παιδιού», ενώ για τα ευρήματα τόνισε πως «αφορούν το ίδιο το παιδί, ενώ ο ίδιος (σ.σ. ο 66χρονος) δε φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή».

Ως προς τη δράση του 66χρονου λυράρη, φέρεται να είχε «ανεβάσει» σε πλατφόρμα γνωριμιών τρία διαφορετικά προφίλ για το ανήλικο αγόρι, στα οποία ήταν αναρτημένο πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, δεν προκύπτει φιλία με την οικογένεια, ούτε σχέση με το παιδί ως δάσκαλος λύρας, αλλά λόγω της κοινωνικής του προσβασιμότητας φέρεται να γνώρισε το παιδί το 2018. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 ο 66χρονος φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών, ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές.

Στο «κάδρο» της υπόθεσης, εκτός από τον λυράρη και τον γιατρό, από τον οποίο δε φαίνεται να προκύπτει κακοποίηση, έχουν μπει άλλα δύο άτομα, που φέρεται να έχουν κακοποιήσει το παιδί, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, ο 66χρονος είχε κληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ασφάλεια Ηρακλείου για ανωμοτί κατάθεση για υπόθεση διακίνησης πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για μια υπόθεση με πολύ μεγάλη «ουρά», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, ενώ ο ίδιος εικάζει ότι εμπλέκονται κι άλλα άτομα και αυτός είναι και ο λόγος που απευθύνεται ευρεία έκκληση προς όποιον γνωρίζει οτιδήποτε, να μιλήσει. Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση, και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της οικογένειας 15ρονου ο οποίος όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.