Τι είναι ο «κανόνας των 5 δευτερολέπτων» που σε βοηθάει να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο

Τι είναι ο «κανόνας των 5 δευτερολέπτων» που σε βοηθάει να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο

Μην αφήνεις για αύριο δουλειά που μπορείς να κάνεις σήμερα

Όταν βάζεις στόχους φρόνιμο είναι να δρας άμεσα και να μην σε διακατέχει αναβλητικότητα. Το addicted2success.com παραθέτει σε άρθρο του τον «κανόνα των 5 δευτερολέπτων» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτάσεις στην επιτυχία.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μετρήσεις αντίστροφα 5-4-3-2-1 και να πράξεις άμεσα αυτό που σκέφτεσαι. Με λίγα λόγια πρέπει να πάρεις μια άμεση απόφαση σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπεραναλύεις τα πράγματα και δεν θα μελετήσεις κάτι περισσότερο από πέντε δευτερόλεπτα με πιθανή κατάληξη να παραμείνεις αδρανής.

«Μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε ένα event δημόσιας ομιλίας στην τοπική κοινότητα μου. Πάντα έλεγα όχι και το μετάνιωνα γιατί ήξερα ότι μπορούσα να το χρησιμοποιήσω ως ένα όχημα για να εμπνεύσω τους ανθρώπους. Φέτος, όταν ήρθε η πρόταση, χρησιμοποίησα τον κανόνα των 5 sec. και είπα στο μυαλό μου “5-4-3-2-1, είμαι μέσα, βάλτε με στην λίστα!”», λέει ο αρθρογράφος του addicted2success.com.

Ο ίδιος κανόνας μπορεί να εφαρμοστεί και σε κομμάτια εκτός της δουλειάς. Κάπως έτσι ο ίδιος αρθρογράφος πήγε σε μια χώρα όπου δεν μιλούσε την τοπική γλώσσα. «Χρησιμοποίησα τον κανόνα για να κλείσω ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει φέτος. Έμαθα τόσα πολλά και με έβγαλε από τη ζώνη άνεσης μου».

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κάποια ταξιδιωτικά σχέδια που έχετε αναβάλει επίσης. Την επόμενη φορά που θα έχετε την επιθυμία να ταξιδέψετε κάπου όπως έκανα εγώ, εκείνη τη στιγμή, χρησιμοποιήστε τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων για να αναλάβετε δράση και να ξεπεράσετε όλους τους λόγους για τους οποίους νομίζετε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε» εξηγεί.