Ηλιούπολη: Στη φυλακή ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο για την υπόθεση βιασμού αθλητριών του

Ηλιούπολη: Στη φυλακή ο 44χρονος προπονητής Τάε Κβον Ντο για την υπόθεση βιασμού αθλητριών του

Τι ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος προπονητής του Ταε Κβον Ντο ο οποίος βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες πέντε πρώην αθλητριών του ότι τις βίασε όταν ήταν ανήλικες.

Ο κατηγορούμενος, για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, οδηγήθηκε, νωρίς το πρωί στο ανακριτικό γραφείο.

Μετά την απολογία του με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο 44χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με την κατηγορία τα θύματα του κατηγορούμενου ήταν κορίτσια μεταξύ 12 και 16 ετών τα οποία προσέγγιζε και αφού εκθείαζε τις ικανότητες τους στο άθλημα των πολεμικών τεχνών τα έπειθε να ενταχθούν στο αγωνιστικό τμήμα ώστε να έχουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις μαζί του. Στη συνέχεια  φέρεται να «παγίδευε» τις ανήλικες στο γυμναστήριο ή στο σπίτι του, στην Ηλιούπολη και να τις βίαζε.

Τα ανήλικα κορίτσια στις καταθέσεις φέρονται να καταγγέλλουν ότι υπέστησαν από τον κατηγορούμενο εκτός από σωματική κακοποίηση και ψυχολογική βία ώστε για να μην αποκαλύψουν τη φρίκη που ζούσαν.

Αν και σύμφωνα με την δικογραφία η δράση του 44χρονου ξεκινά από το 2009 και εκτίνεται μέχρι το 2020  οι καταγγέλλουσες φέρονται να μίλησαν και για βιασμούς που συνεχίζονταν μέχρι τη σύλληψη του με θύμα , μάλιστα, μια 15χρονη. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως εκτιμάται,  που οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του προπονητή.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κατηγορούμενο ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν τρία κορίτσια, πρώην αθλήτριες του, τα οποία έχουν πλέον ενηλικιωθεί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Η έρευνα από τη δικαιοσύνη ξεκίνησε και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης δυο ακόμη νεαρά κορίτσια έλυσαν τη σιωπή τους «δείχνοντας» τον κατηγορούμενο ως βιαστή τους.

Είχε δημιουργήσει το προφίλ του «καλού πατέρα»

Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα του κατηγορούμενου και άλλα ανήλικα κορίτσια. Μάλιστα, ο 44χρονος φέρεται να βιντεοσκοπούσε τις ειδεχθείς πράξεις του και για το λόγο αυτό έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop,  σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης που κατασχέθηκαν.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε φροντίσει να δημιουργήσει στα social media το προφίλ του καλού πατέρα και προπονητή που νοιαζόταν για τους αθλητές του. Φωτογραφίες από ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, καλοκαιρινά camps και πιτζάμα- πάρτι εκτιμούν ότι ήταν το «δόλωμα» για να κερδίζει την εμπιστοσύνη των αθλητριών και των οικογενειών τους.

Η σύλληψη του 44χρονου έφερε στο φως και το επεισοδιακό διαζύγιο του καθώς φέρεται να είχε ξυλοκοπήσει την εν διαστάσει σύζυγο του και μητέρα του παιδιού του,  την οποία στη συνέχεια απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει όπως φέρεται να έκανε και με τα ανήλικα θύματα του για να μην μιλήσουν.