Κρήτη: Με εγκαύματα στα χέρια 12χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού

Κρήτη: Με εγκαύματα στα χέρια 12χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού

«Ο γενικός δεν έπεσε δυστυχώς» λέει ο πατέρας του

Με εγκαύματα στα χέρια νοσηλεύεται ο 12χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία από φορτιστή κινητού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εξηγώντας τι συνέβη εκείνα τα δραματικά λεπτά που ο γιος του χτυπήθηκε από το ρεύμα την ώρα που φόρτιζε το κινητό του τηλέφωνο, μέσα στο σπίτι του στο Ηράκλειο Κρήτης ο πατέρας περιγράφει.

«Είχαμε βάλει ένα πολύμπριζο γιατί έχουμε φορτιστή του τάμπλετ, είχαμε τον υπολογιστή. Είχε πάει να βάλει λοιπόν τον φορτιστή του κινητού, εκείνη την στιγμή έγινε μάλλον υπερφόρτωση, μάλλον το πολύμπριζο δεν ήταν πολύ καλό, ο φορτιστής δεν ήταν πολύ καλός, δεν ξέρω».

Το αγοράκι δεν έκανε τίποτα ασυνήθιστο που θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, πόσω μάλλον ηλεκτροπληξία. Μόλις έβαλε τον φορτιστή του κινητού στο πολύμπριζο, το ρεύμα διαπέρασε το σώμα του.

«Τον τράβηξε το ρεύμα, όταν σε πιάνει το ρεύμα σε κρατάει, δε σε αφήνει, με το ένα χέρι και με το άλλο προσπάθησε να βγάλει το άλλο χέρι και τότε λοιπόν το κύκλωμα πέρασε από το ένα χέρι και έφυγε από το άλλο. Ο γενικός δεν έπεσε, δυστυχώς. Αν είχε πέσει ο γενικός από την πρώτη στιγμή, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και το γεγονός ότι οι γονείς του δεν είχαν επιστρέψει ακόμα στο σπίτι, ο 12χρονος κράτησε την ψυχραιμία του. Το ένα του χέρι ήταν ανήμπορο να αντιδράσει όσο ήταν εγκλωβισμένο στο ρεύμα. Με το άλλο χέρι κατάφερε να το απομακρύνει και έτσι, λειτούργησε ως αγωγός και απελευθερώθηκε.

«Μετά πήρε μόνος του το ασθενοφόρο και ήρθε. Η γυναίκα μου ήταν δίπλα, είχε σχολάσει το παιδί και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ντυθήκαμε και πήγαμε. Ψύχραιμος ήταν μπορώ να πω, ψύχραιμος, πολύ καλά αισθανόταν, δεν πόνεσε από ό,τι μου έλεγε. Τώρα είναι λίγο τα εγκαύματα που επουλώνονται σιγά-σιγά και αρχίζουν να τον πονάνε».

Μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύτηκε για δύο μέρες με εγκαύματα στα δάχτυλα.

«Όλα πήγανε καλά ευτυχώς. Έχει μερικά ψιλο-εγκαύματα στα δάχτυλα. Τίποτα, να μη συμβεί σε κανέναν. Πήραμε ηλεκτρολόγο για να έρθει να δει οτιδήποτε χρειαστεί και μου είπε ότι αυτό που έγινε ήταν συνδυασμός αποτελεσμάτων. Δηλαδή πρέπει να συμβούν μερικά πράγματα ταυτοχρόνως για να γίνει αυτό που έγινε. Μερικά πράγματα τα βλέπουμε πολύ απλά και κρύβουν κινδύνους».