Ανατροπή για τα Τέμπη: Ο σταθμάρχης επί 4 βράδια πριν την τραγωδία χρησιμοποιούσε τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης

Ανατροπή για τα Τέμπη: Ο σταθμάρχης επί 4 βράδια πριν την τραγωδία χρησιμοποιούσε τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης

Σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο φαίνεται ότι ήξερε να χειρίζεται το σύστημα παρά τα όσα ισχυρίστηκε στην ανακρίτρια

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την τραγωδία στα Τέμπη με τον θάνατο των 57 ανθρώπων και όσα ισχυρίστηκε ο σταθμάρχης στην ανακρίτια Σε έγγραφο-ντοκουμέντο είναι καταγεγραμμένες όλες οι κινήσεις του 59χρονου και ανατρέπει τους ισχυρισμούς του, καθώς φαίνεται ότι ήξερε να χειρίζεται το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης.

Σε αυτό το έγγραφο, που έφερε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων υπάρχουν οι ενέργειες που έκανε ο σταθμάρχης όσες μέρες πραγματοποίησε τη βάρδιά του στον σταθμό της Λάρισας αλλά και τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Βεβαίως, η τελική απολογία του σταθμάρχη θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 27 Μαρτίου.

Αναλυτικά, στις 24 προς 25 Φεβρουαρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν το δυστύχημα, ο 59χρονος πραγματοποίησε 13 κινήσεις τις οποίες έκανε από την κονσόλα του σταθμαρχείου της Λάρισας. Από τις 13, οι 4 είναι αυτόματης χάραξης καθώς χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά συστήματα που διαθέτει ο σταθμός. Πρόκειται για κινήσεις που φανερώνουν πως ο 59χρονος γνώριζε να χειριστεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του σταθμού, σε αντίθεση με το επιχείρημα που προέβαλε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δηλαδή δε γνώριζε να το χρησιμοποιεί.

Παράλληλα, στις 25 προς 26 Φεβρουαρίου, ο σταθμάρχης πραγματοποίησε 18 κινήσεις που αφορούν την κίνηση των συρμών. Επίσης, στις 26 προς 27 Φεβρουαρίου έχει καταγραφεί στη διάρκεια της βάρδιάς του 23 κινήσεις εκ των οποίων οι 5 είναι κινήσεις αυτόματης χάραξης, καθώς οι κινήσεις του σταθμάρχη διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, από 18 έως 39.

Τέλος, στην 27η Φεβρουαρίου, ο 59χρονος πραγματοποίησε κινήσεις που αφορούν την είσοδο κυρίως εμπορικών αμαξοστοιχιών. Όσον αφορά το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος, στις 28 Φεβρουαρίου δηλαδή, αποκαλύπτεται πως από τις 22:12, από την στιγμή δηλαδή που έμειναπου έμεινε μόνος του ο 59χρονος σταθμάρχης μέχρι και τις 01:39π.μ όπου και είχε γίνει το δυστύχημα δεν καταγράφεται καμία κίνηση αφού όπως φαίνεται ο 59χρονος δεν χρησιμοποίησε καθόλου την κονσόλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 59χρονος σταθμάρχης τις περισσότερες μέρες του Φεβρουάριου εργαζόταν στπο σταθμαρχείο της Καλαμπάκας. Έπειτα για δύο μέρες κάνει την μαθητεία του στο σταθμαρχείο της Λάρισας και για τις πέντε τελευταίες νύχτες του Φεβρουαρίου αναλαμβάνει να δουλέψει στη νυχτερινή βάρδια της Λάρισας όπου στις 28 Φεβρουαρίου γίνεται και το τραγικό δυστύχημα.