Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς «ψάρεψαν» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον άνθρωπο που βοήθησε να εκδόσει ταυτότητα η «Μαρία Τσάλλα»

Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς «ψάρεψαν» οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τον άνθρωπο που βοήθησε να εκδόσει ταυτότητα η «Μαρία Τσάλλα»

Ο ρόλος παραθρησκευτικής οργάνωσης στην Άνω Γλυφάδα - Τι λέει ο 75χρονος που υποστηρίζει ότι γνώριζε την «μητέρα» της στο Αλιβέρι

Μία παραθρησκευτική οργάνωση με έδρα στην Δάφνη Αττικής και λατρευτικό χώρο στην Άνω Γλυφάδα, ήταν το «κλειδί» για να πετύχουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες να ξεκινήσει η κατασκοπευτική δράση της Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα στην Ελλάδα ως Μαρία Τσάλλα.

Στο παράρτημα της παραχριστιανικής οργάνωσης «Αναγέννηση» κοντά στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Άνω Γλυφάδα πήγαινε τακτικά η Αναστασία Τσάλλα, μια πληροφορία που ήξερε το πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα της Ρωσίδας κατασκόπου στην χώρα μας και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, καθώς μέσα από την αίρεση αυτή, «ψάρεψαν» και τον 75χρονο άνδρα, που στην συνέχεια θα υπογράψει ως μάρτυρας, ώστε η Ιρίνα Σμίρεβα να εκδώσει ελληνική ταυτότητα ως Μαρία Τσάλλα.

Το 2018 το κύκλωμα κατασκοπείας βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Τηλεφωνούν στον 75χρονο προσποιούμενοι την παλιά του γειτόνισσα και μέλος της αίρεσης Αναστασία Τσάλλα και του ζητούν να πάει στο Αλιβέρι παραμονή Χριστουγέννων του ’18 για να υπογράψει για την έκδοση ταυτότητας της Μαρίας Τσάλλα. «Δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, ας πούμε και μου λέει "ξέρεις έχουμε πάει εκεί". Πέθανε ο τάδε και μου λέει η Ελληνίδα τώρα μάνα "φτιάχνω τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει"», δήλωσε ο 75χρονος. «Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει "σε παρακαλώ, επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο" και της λέω "εντάξει". "Να βεβαιώσεις αυτό", δηλαδή ότι ήταν αυτή εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα αυτό δηλαδή», συμπλήρωσε ο 75χρονος.

Ήταν τέτοιο το δέσιμό του με μια γυναίκα πολύ μικρότερης ηλικίας, που έμενε και αλλού, που τον οδήγησε να την βοηθήσει τόσο πολύ, ώστε να μεταβεί στο Αλιβέρι, στην Εύβοια, για να επιβεβαιώσει. Ο 75χρονος δεν γνώριζε, πως η πραγματική Αναστασία Τσάλλα είχε πεθάνει πριν από 5 χρόνια και πως αυτή με την οποία μιλούσε στο τηλέφωνο, ήταν μυστική πράκτορας της Ρωσίας. Ουσιαστικά παγιδεύτηκε μέσω ενός τηλεφωνήματος και βοήθησε καταλυτικά στην «ελληνοποίηση» μιας Ρωσίδας κατασκόπου.

Ο 75χρονος υποστηρίζει, πως γνώριζε την μητέρα, η οποία έμενε στα Πατήσια εκείνο το διάστημα και είπε πως για πρώτη φορά την συνάντησε σε έναν στέκι στη Γλυφάδα, που όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, δεν ήταν τίποτα άλλο από την παραχριστιανική οργάνωση στη Γλυφάδα.