Τραγωδία στα Τέμπη: Τι κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή τρεις πρόεδροι συνδικάτων του ΟΣΕ και της Hellenic Train

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή τρεις πρόεδροι συνδικάτων του ΟΣΕ και της Hellenic Train

Αύριο Παρασκευή απολογούνται οι άλλοι δύο σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα από τις 23:00 οπότε σχόλαγαν το μοιραίο βράδυ

Στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδία στα Τέμπη κατέθεταν σήμερα 23 Μαρτίου επί 3 ώρες οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών σωματείων της Hellenic Train και του ΟΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομών παρουσίασαν έγγραφα και εξώδικα που είχαν σταλεί στις αρμόδιες αρχές όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών διαδρομών. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τόσο ο εκπρόσωπος των μηχανοδηγών, όσο ο εκπρόσωπος του επιχειρησιακού σωματείου της Hellenic Train και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων του ΟΣΕ, είπαν ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει έργα, που δεν έγιναν, έθεσαν ζητήματα ασφάλειας, μίλησαν για την τηλεδιοίκηση που δεν υπάρχει, πάρα σε κάποιους συγκεκριμένους σταθμούς και όχι στον σταθμό της Λάρισας και ανέφεραν, ότι τα προβλήματα είναι η έλλειψη προσωπικού και έργων.

Αύριο Παρασκευή απολογούνται οι δύο σταθμάρχες, που έπρεπε να είναι στη θέση τους μέχρι τις 11:00 το βράδυ και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακούργημα.

Εν τω μεταξύ, παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατέθεσε σήμερα στα δικαστήρια της Λάρισας η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τους γονείς του 23χρονου Ντένις Ρούτσι, που έχασε τη ζωή του στο τρένο. Οι γονείς του παιδιού μίλησαν για δολοφονία και ζήτησαν δικαίωση, ενώ η κ. Κωνσταντοπούλου είπε, ότι δεν θα δεχτεί καμία συγκάλυψη.