Μύκονος: Έρευνες για απειλές και σε γυναίκα αρχαιολόγο

Μύκονος: Έρευνες για απειλές και σε γυναίκα αρχαιολόγο

Το υβριστικό sms και η σχέση με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου της στην Κηφισιά μανώλη Ψαρρού

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μυκόνου, με καταγγελίες για απειλές και από δεύτερο υπάλληλο της αρχαιολογίας, ενώ σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται οι αρχές για το κλιμάκιο ελέγχων στο νησί, καθώς και μια ενισχυμένη αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η 48χρονος αρχαιολόγος δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο απειλητικό μήνυμα με λατινικούς χαρακτήρες και ο αποστολέας την εξύβρισε και απειλούσε την ίδια και την οικογένεια της και μάλιστα της έγραφε, πως δεν θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά. Οι αστυνομικοί μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, καθώς το απειλητικό μήνυμα δεν ήταν με απόκρυψη, αναζητούν τον κάτοχο της τηλεφωνικής σύνδεσης και αυτό αναμένεται να προκύψει τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Η 48χρονη αρχαιολόγος ασχολείται με θέματα αδειών κτιρίων στη Μύκονο. Η παθούσα κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστου, για απειλή και εξύβριση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Οι αστυνομικές αρχές θα ερευνήσουν αν σχετίζεται και με τον ξυλοδαρμό συναδέλφου της στην Κηφισιά. Χθες στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής κατέθεσε και ο 52χρονος αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός, που ξυλοκοπήθηκε στην Κηφισιά και ερευνούσε πολεοδομικές παραβάσεις σε δύο νυχτερινά μαγαζιά και ένα ξενοδοχείο στο “νησί των ανέμων”. Το θύμα, ανέφερε πως δεν είχε διαφορές με κανέναν, δεν είχε δεχτεί απειλές, αλλά εκτιμά πως η επίθεση αφορά υπόθεση που σχετίζεται με την εργασία του, χωρίς να φωτογραφίζει ή να στοχοποιεί κάποιον επιχειρηματία της Μυκόνου.

Η Έφη Μουγκαράκη, δικηγόρος του Μανώλη Ψαρρού που ξυλοκοπήθηκε, τόνισε στην ΕΡΤ, ότι ο πελάτης της είχε δεχθεί στο παρελθόν πιέσεις από ιδιώτες. Επίσης, ανέφερε ότι η κατηγορία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αφορά την επίθεση κατά της ζωής του και να μην είναι ένα απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ενισχύεται η αστυνομική παρουσία στη Μύκονο

Εν τω μεταξύ, τέλος στο όργιο αυθαιρεσιών, τις πολεοδομικές παραβάσεις και την καταπάτηση αρχαιολογικών χώρων επιχειρεί να βάλει η πολιτεία στη Μύκονο. Με γνώμονα τα κέρδη εκατομμυρίων, κυκλώματα επιχειρηματιών προσπαθούν να επιβάλουν την ανομία και απειλούν όποιον αντιστέκεται στα σχέδιά τους. Το θέμα αποτέλεσε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, όπου αποφασίστηκε να ενισχυθεί από την επόμενη εβδομάδα η αστυνομική παρουσία και οι πολεοδομικοί έλεγχοι στο νησί των ανέμων.

Το επόμενο διάστημα 100 αστυνομικοί θα φτάσουν στο νησί και θα ενισχύσουν την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, για να πατάξουν κάθε φαινόμενο παραβατικής συμπεριφοράς. Παράλληλα, σσύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μεικτό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με Επιθεωρητές Δόμησης και Περιβάλλοντος του υπουργείου Υποδομών, θα σαρώσουν το νησί, ώστε να εντοπίσουν τις οικοδομικές παραβάσεις. Τέλος, όπως σημειώνουν πηγές της Αστυνομίας, αναγκαία κρίνεται και η παρουσία του Τμήματος Εκβιαστών, ώστε να αποτρέψουν εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς σε επιχειρηματίες.